Berkum verslaat koploper WHC

Zwolle – Berkum pakte in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat WHC belangrijke punten door de koploper met 2-0 te kloppen. In de eerste helft was de strijd nog redelijk gelijk maar na rust boekte een snel en alert reagerend Berkum met prima omschakelingen en fraaie goals een uiteindelijk terechte overwinning.

berkum_whc_7969_470.jpg

"Berkum heeft verdiend gewonnen,” aldus WHC-trainer Marcel van der Steege na afloop. “Tot aan de 1-0 ging het gelijk tegen elkaar op, maar we hebben fouten gemaakt bij de eerste goal en bij de tweede deden we het ook niet goed.”
Berkum-coach Michel van Oostrum zag tot zijn genoegen dat WHC-topscorer Dennis Mahmudov geen beslissende rol kon spelen, mede door het tactisch goede spel van Berkum. “Als je Mahmudov uitschakelt, en zeker de aanvoer naar hem toe, heb je al een stuk gewonnen en dat is vandaag gelukt. We hebben Mahmudov en Jolf Stel uit de wedstrijd gehaald en zelf twee geweldige goals gemaakt.” Beide ploegen lieten vanaf het begin zien voor de winst te gaan. Berkum leek daarbij al na enkele minuten een droomstart te maken toen Chris van der Meulen een vrije trap verrassend snel nam, maar de bal spatte op de paal.

berkum_whc_7917_470.jpg

berkum_whc_8259_470.jpg

berkum_whc_8139_470.jpg


WHC dwong Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis na een kwartier tot een goede redding en na een half uur spelen eindigde een mooie combinatie van Marc van der Meulen, zijn broer Chris en Kassim Bizimana uiteindelijk in een kopbal die naast vloog. WHC kwam daarna beter in de wedstrijd en bouwde gaandeweg een licht overwicht op waarbij met name William Potkamp, Jolf Stel en Sonny Bosz gevaarlijk waren. De Wezepers konden echter niet doordrukken in deze fase van de wedstrijd. Na de rust wist WHC de stijgende lijn van de eerste helft niet voort te zetten. Na bijna een uur spelen leek Mahmudov, aangespeeld door Stel, wel op weg naar een goal maar Mathijs Bouwhuis bracht redding. Even daarna kantelde de wedstrijd toen Jeffrey Pohowainjaan doorbrak en een fraai afgemeten voorzet op Marc van der Meulen afleverde. De Berkum-aanvoerder rondde die met een al even fraaie kopbal af waarmee de 1-0 voorsprong een feit was. Daarna was Berkum de betere ploeg. Chris van der Meulen zag eerst nog een vrije trap rakelings naast gaan en een lob in kansrijke positie over vliegen, maar in de 73e minuut nam de thuisclub verder afstand. Chris, die een constante plaag bleef voor de WHC-verdediging, speelde zich op links vrij en gaf uit een moeilijke positie een voorzet die met een fantastische kopbal werd afgerond door de plotseling opduikende Kassim Bizimana: 2-0. Het slotoffensief van WHC leverde vervolgens niet meer op dan een aantal halve mogelijkheden, waardoor Berkum een nieuwe opsteker toevoegde aan de goede reeks van de laatste tijd. Nadat Berkum eerder deze week nog topklasser Excelsior ’31 uit het bekertoernooi schoot werd nu de koploper in de Hoofdklasse C verslagen.  Door dat fraaie resultaat is Berkum een plaatsje naar boven gekropen op de ranglijst en is WHC de koppositie voorlopig kwijt.

Berkum-WHC, 19 maart 2011

Eindstand: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers: 64. Marc van der Meulen (1-0), 73. Kassim Bizimana (2-0)
Gele kaart: Hiro Gnanapragassam (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Pascal Diender, Richard Bouwmeester (84. Bjorn Rellum), Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana (89. Bram Roelofs)

Opstelling WHC: Arjan Verhoef, Adi Draganovic, Tanju Sahin, Hein Daalmeijer, Jason Huisman, William Potkamp, Remon de Vries, Sonny Bosz, Bas Bloemen (64. Herre Huberts), Denis Mahmudov, Jolf Stel

berkum_whc_8053_470.jpg

berkum_whc_8300_470.jpg

berkum_whc_8307_470.jpg

berkum_whc_8365_470.jpg

berkum_whc_8369_470.jpg

berkum_whc_8421_470.jpg

berkum_whc_8433_470.jpg

berkum_whc_8450_470.jpg

berkum_whc_8476_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Berkum verslaat koploper WHC”

Reacties zijn gesloten.