Deltionstudenten strijden om Nederlandse Kampioenschap

Zwolle – Zes studenten van de opleiding ICT en Horeca van het Deltion College zijn tijdens de regionale beroepenwedstrijden genomineerd voor het Nederlands Kampioenschap in hun vakgebied. Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats tijdens Skills Masters op 24, 25 en 26 maart in Ahoy Rotterdam.

Skills Masters is hét jaarlijkse beroepenevenement voor studenten, starters en werkzoekenden op (v)mbo-niveau. Tijdens dit evenement kunnen ze zich oriënteren op een stage, leer-/werkplek of een nieuwe baan. Daarnaast vinden er beroepenwedstrijden in diverse categorieën plaats. Bij deze wedstrijden moeten de studenten laten zien dat ze hun toekomstige vak beheersen, goed samen kunnen werken en met uitdagingen om kunnen gaan. De studenten van het Deltion College zijn genomineerd in de categorieën: gastheerschap, koken, horeca ondernemer, kastelein en Microsoft specialist.

Jorin Slotman en Bas Smit, beide student aan de opleiding Gastheer/Gastvrouw hebben zich geplaatst voor het onderdeel gastheerschap. Tijdens de finale in Ahoy Rotterdam staat hen nog één spannende opdracht te wachten, namelijk het bedienen van twee gasten.

Raymond Plat, student aan de opleiding Kok heeft zich tijdens de regiofinale weten te plaatsen voor het onderdeel koken. Tijdens de finale moet hij een driegangendiner bereiden, waarbij bepaalde ingrediënten al vast staan.

Leoni van Wezep en Erik Hartman, beide student aan de opleiding Horeca ondernemer gaan de strijd aan in de categorie Kastelein. Afgelopen periode hebben ze zich verdiept in een drankenkaart, waar ze tijdens de Skills Masters alles van moeten weten. Daarnaast moeten ze een zelf ontwikkelde cocktail serveren.

De laatste genomineerde betreft René Westerhuis, student aan het ICT Lyceum. René heeft een plek weten te bemachtigen in de categorie Microsoft Specialist. In Ahoy staat er nog één grote opdracht op het programma: het ontwerpen en opzetten van een groot netwerk. Bij het inrichten van het netwerk worden teams gevormd, bestaande uit: een Microsoft Specialist, Cisco specialist en Directiesecretaresse/Managementassistent.

Naast bovengenoemde genomineerden is de opleiding Motorvoertuigen van het Deltion College aanwezig met het eigen rallyteam en één van de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde rallyauto’s. Dit om de bezoekers kennis te laten maken met de recent gestarte Deltion Rallysportklas en het technische vak. De Skills Masters vinden 24, 24 en 26 maart vanaf 10.00 tot uiterlijk 17.00 uur plaats in Ahoy Rotterdam. Meer informatie over de Skills Masters staat op www.skillsmasters.nl  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)