Erfrecht; lastig?

Zwolle – Elke ouder van een zoon/dochter met een (verstandelijke) beperking komt op een gegeven moment voor de vraag te staan: hoe kunnen de belangen van mijn kind het beste behartigd worden; ook als wij er niet meer zijn? Dit gaat niet zo vanzelfsprekend als bij andere kinderen uit een gezin. De ouders krijgen te maken met allerlei speciale regels, wetten, voorzieningen en instellingen.

Natuurlijk wil je – ook na overlijden, je kind in de best mogelijke omstandigheden laten leven. Daarom is het belangrijk erbij stil te staan wat het overlijden van ouders, juridisch gezien, betekent voor iemand met een beperking. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op vragen over wetgeving met betrekking tot erfrecht en de mogelijkheid om speciale regelingen te treffen voor een zoon of dochter met een beperking.

Vragen, zoals:  wat gebeurt er met de erfenis als je niets regelt?  wat kun je voor je kind met een beperking in een testament regelen? Wilt u hier graag meer over weten, kom dan naar de informatieavond op dinsdag 5 april a.s.

De avond wordt georganiseerd door MEE IJsseloevers, Dr. Van Deenweg 2-10, Zwolle, in afstemming met het Overijssel Platform VG en verzorgd door de heer J. de Kroon van Duret De Kroon notarissen te Zwolle. De bijeenkomst is gratis. In verband met de voorbereiding is reserveren gewenst. U kunt zich aanmelden via T 038 455 46 46 (informatiecentrum) of via info@meeijsseloevers.nl  Dit kan tot en met 5 april 2011 a.s.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)