Week van de psychiatrie 2011

Zwolle – Focus op kunst organiseert in de Week van de psychiatrie van 28 maart t/m 3 april 2011 een expositie met een gevarieerd aanbod van kunstwerken, een filmavond, workshops en lezingen. Iedereen is welkom in de winkel en de kunstuitleen in de Kamperstraat. 

Fotograaf Jan Sitvast. Foto’s vertellen verhalen en roepen herinneringen op. Deze kwaliteiten van de fotografie benut Jan Sitvast, verpleegkundige in de psychiatrie, al enige jaren in zijn contacten met cliënten. Jan Sitvast komt dinsdagavond 29 maart over zijn ervaringen vertellen en laat materiaal zien. De inloop is van 19.30 – 20.00 uur. De presentatie is om 20.00 uur.  

Film Verloren Jaren
De persoonlijke film van en over student Bart laat zien hoe het is om in een psychose te raken en wat dat met je doet. De film en het maken er van is voor Bart de manier geweest om weer te functioneren in de samenleving. De film is te zien op 30 maart, aanvang 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur.  

Lezing
Alie Weerman programmaleider verslavingskunde bij het Kenniscentrum Gezondheid, Hogeschool Windesheim geeft op 31 maart een lezing. Zij heeft een aantal jaren een café voor cliënten uit de psychiatrie geleid. Ook heeft zij met studenten met psychische problemen een begeleidingsproject opgezet. Studenten doen die avond verslag van hun ervaringen, om daarna met de bezoekers in gesprek te gaan. De lezing begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. 

Focus op kunst
Bij Focus op kunst kunnen werken gekocht of geleend worden. De kunstwerken zijn zeer uiteenlopend van aard, voor elk wat wils. In het atelier kunnen mensen met een psychische aandoening kunstwerken maken. De winkel en de kunstuitleen in de Kamperstraat 3 is behalve op zondag elke middag geopend voor publiek. http://www.focusopkunst.com/

Week van de psychiatrie
1 op de 4 volwassen Nederlanders krijgt of heeft een psychische stoornis. Dat kan een angststoornis zijn, een alcoholverslaving, ADHD, een chronische depressie, autisme, een borderline, dementie of bijvoorbeeld schizofrenie. De week van de psychiatrie wordt opgedragen aan alle mensen die zich inzetten voor verbetering van de positie en het leven van mensen met psychische of  psychiatrische problematiek. Lees meer op http://www.weekvandepsychiatrie.nl/  

Stichting Focus
Stichting Focus zet zich in voor en met mensen met een psychische, psychiatrische achtergrond. Focus heeft een aantal projecten: Focus op kunst, de kledingwinkel en naaiatelier Focus op kleding, Focus op huisdieren, het inloopcentrum Focus op Uitweg en een Informatiepunt. Voor meer informatie kijk op http://www.focuszwolle.nl/.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)