Rolstoeltoilet verrijkt Sportpark De Pelikaan

Zwolle – Een lang gekoesterde wens van sportpark De Pelikaan is woensdag 23 maart jl in vervulling gegaan. Bij tennisvereniging ZTC De Pelikaan werd namelijk het invalidentoilet geopend.

rolstoeltoilet_dsc00904_470.jpg
Eigen foto

Twee jaar lang moesten de rolstoeltennissers het doen met een tijdelijk toilet, maar die nodigde niet uit om er gebruik van te maken. Sinds woensdag kunnen zij terecht in een nieuwe ruimte, die zelfs de mogelijkheid biedt om te douchen. Voorzitter Albert Schaap en tennisser ‘Bas’ verrichtten de opening. De wens voor een echt invalidentoilet werd op Tweede Pinksterdag 2009 echt duidelijk toen Esther Vergeer te gast was bij ZTC De Pelikaan. Werelds bekendste en beste rolstoeltennisster, liefst vijfvoudig paralympisch kampioen en meervoudig Nederlands gehandicapte sporter van het jaar, verrichtte op uitnodiging van de tennisclub de officiële start van het rolstoeltennis op sportpark De Pelikaan. Maar toen Vergeer na afloop van de clinic een bezoek aan het toilet wilde brengen, werd zij gewezen op zo’n typisch bouwvakkerstoilet, maar dan aangepast voor rolstoelers. Geen goed visitekaartje voor de club, dat zich sindsdien hard heeft gemaakt voor de komst van een waardig invalidentoilet.

rolstoeltoilet_dsc00916_470.jpg
Eigen foto


Sinds de clinic die Esther Vergeer op sportpark De Pelikaan gaf, heeft het rolstoeltennis een enorme toevlucht genomen. Vanaf de eerste dag was participatie in de vereniging een streven, iets dat inmiddels is bereikt mede dankzij o.a. de deelname aan speciaal onderwijs project Special Heroes en de samenwerking met o.a. revalidatiecentrum Vogellanden en Frion. De groep rolstoeltennissers, die elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur traint onder leiding van trainster Floor Tohati-Beens, is inmiddels volledig geïntegreerd binnen de vereniging. Zo was er al een succesvolle deelname aan het ouder-kind-toernooi en doen de rolstoeltennissers binnenkort mee aan het lentetoernooi. Na twee jaar is de accommodatie van ZTC De Pelikaan dus helemaal gereed voor volledige participatie van rolstoeltennissers. Dankzij een financiële bijdrage van Hervormd Weeshuis Zwolle en van de gemeente Zwolle, heeft de tennisvereniging haar sanitaire voorzieningen inmiddels prima voor elkaar. Voorzitter Albert Schaap sprak bij de officiële opening, in aanwezigheid van de overige bestuursleden, de verwachting uit dat de voorziening zal leiden tot nog grotere participatie van de rolstoeltennissers binnen de hele vereniging. De aanwezige tennissers en hun ouders/begeleiders op hun beurt waren zichtbaar tevreden met hun nieuwe toilet, maar verkozen uiteraard wel de tennisbaan voor een nieuwe training.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)