Basisschool “De Octopus” houdt open “doe techniek dag”

Zwolle – Op 2 april 2011 vindt op basisschool "De Octopus" weer een open "doe techniek dag" plaats. Deze dag is bedoeld voor kinderen van 6 tot 16 (met hun ouders/grootouders) die geïnteresseerd zijn in techniek in heel veel vormen.

"In Nederland is een groot gebrek aan leerlingen, die kiezen voor een opleiding in de techniek. Het bedrijfsleven zit verlegen om medewerkers met een technische opleiding. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is een must. De kinderen van nu zijn de werknemers van morgen. Je moet jong beginnen met het opwekken van interesse voor techniek. De ontwikkelingspsychologie leert dat het jonge kind geïnteresseerd is, de wereld verkent en ontdekt waar zijn/haar interesses liggen", aldus de website rond de "doe techniek dag".

Op de dag worden veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals: zelf een zender bedienen, morse, natuurkundeproeven, scheikundeproeven, radiovossenjagen, solderen, bouwprojecten (niet gratis), etc. De school is open vanaf 10.00 uur. Toegang gratis. Kom ook en doe mee!

Kijk voor 2 april op http://www.doetechniekdag.nl/ voor verdere informatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)