Nat. Sportweek in teken van JeugdSPORTparticipatie!

Zwolle – Van 16 t/m 23 april 2011 is het zover! Nederland staat voor de achtste maal in het teken van de Nationale Sportweek. Heel het land staat dan in het teken van sport.

Dit landelijke sportevenement, dat als voornaamste doel heeft via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten, draagt tevens bij aan de doelstelling van het Olympisch Plan: van Nederland een sportland maken en de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland halen. SportService Zwolle wil, als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid, ook Zwolle tijdens deze week extra in de ban brengen van sport en bewegen. De Nationale Sportweek 2011 kent dit jaar in Zwolle het thema ‘JeugdSPORTparticipatie, samen actief!’ waarbij de volgende doelstellingen centraal staan: het verhogen van de sportparticipatie en het vergroten van jeugdparticipatie binnen de sportvereniging. Voor de Zwolse basisscholen is er daarom weer een breed pakket met activiteiten samengesteld waaraan zij tijdens de Nationale Sportweek kunnen deelnemen.


Voorbeelden van activiteiten zijn: ochtendgymnastiek, het sportkennismakingskwartet en de ‘verlengde pauze’ waarin kinderen extra tijd krijgen om lekker te bewegen. Daarnaast worden er ook, net als vorig jaar, recordpogingen gehouden. Deze recordpogingen worden ieder jaar tijdens de Nationale Sportweek herhaald, dus ieder jaar zijn er weer nieuwe kansen om de records te verbreken! Naast genoemde activiteiten worden de scholen uitgedaagd een film te maken waarin zij bewijzen dat zij de sportiefste school van Zwolle zijn. Deze prijsopdracht wordt ondersteund door de Bibliotheek Zwolle. Op woensdag 20 april vindt de finale plaats van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Deze woensdag strijden de winnaars van de vier wijkvoorrondes in het FC Zwolle stadion voor de titel ‘Zwols schoolvoetbalkampioen 2011’. De Zwolse sportverenigingen kunnen gebruik maken van een breed aanbod van ondersteuningsmogelijkheden en worden uitgedaagd om ook zelf actief aan de slag te gaan met het onderwerp jeugdparticipatie in de Nationale Sportweek.

Oscar Zeegers: ambassadeur Nationale Sportweek
Het is SportService Zwolle gelukt om een van de landelijke ambassadeurs van de Nationale Sportweek naar Zwolle te krijgen. Niemand minder dan Oscar Zeegers, bij het jongere publiek wellicht beter bekend als Stan uit de serie ‘SpangaS’, is aanwezig bij de recordpoging op basisschool het Stroomdal!

Verlengde Nationale Sportweek in Zwolle
In het verlengde van de Nationale Sportweek organiseert SportService Zwolle buurtsportdagen op Sportpark de Verbinding, Sportpark de Marslanden en Sportpark de Pelikaan. Deze buurtsportdagen worden georganiseerd in samenwerking met de sportverenigingen die op of in de buurt van het desbetreffende sportpark gevestigd zijn. Het doel van deze buurtsportdagen is de kinderen op een leuke en afwisselende wijze kennis te laten maken met het aanbod van de Zwolse sportverenigingen. Daarnaast is het voor de verenigingen die actief zijn op de sportparken een mogelijkheid zich te profileren naar de doelgroep.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek in Zwolle op www.sportservicezwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)