Start pilot ZorgSaam in de Palestrinalaan

Zwolle – Samen met hulpverleningsorganisaties wil de gemeente Zwolle bewoners van de flats aan de Palestrinalaan in Holtenbroek effectiever en efficiënter helpen zodat zij uiteindelijk meer regie krijgen over hun eigen leven. Om dit te bereiken start in Holtenbroek in mei het project ZorgSaam. Doel van dit project is dat huishoudens met multiproblemen (weer) zelfstandig kunnen deelnemen in de samenleving en op deze manier minder vaak een beroep op zwaardere vormen van hulp hoeven te doen.

De insteek van het project is: één gezin, één aanpak, één hulpverlener. De bewoners krijgen ondersteuning door één professional die vanuit de verschillende disciplines wonen, werk, welzijn en zorg de gezinnen ondersteunt. Dit betekent dat de betrokken organisaties op een andere manier hulp moeten gaan bieden, meer integraal moeten samenwerken. Belangrijk is dat de hulp beter aansluit bij de hulpvraag van de huishoudens. Op dit moment blijkt nog dat huishoudens met een grote verscheidenheid aan problemen niet de juiste ondersteuning kunnen vinden of dat de geboden hulp niet voldoet omdat verschillende hulpverleners binnen hetzelfde gezin werkzaam zijn.

ZorgSaam start als een pilot in mei 2011 en loopt tot eind 2013. Er is gekozen voor de Palestrinalaan vanwege de aanwezigheid van huishoudens met multiproblemen. Bovendien sluit ZorgSaam goed aan bij de aanpak Samen Gaan voor de Palestrinalaan wat als doel heeft de leefbaarheid en de veiligheid van de straat te vergroten. Naar aanleiding van de ervaringen wordt bepaald of en hoe deze aanpak verder in de stad ingezet gaat worden.

Voor de pilot is een bedrag van € 600.000 beschikbaar, waarvan € 475.000 afkomstig is van de provincie Overijssel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)