Campus weer bediend door lijn 140 Connexxion

Zwolle – Connexxion laat vanaf donderdagochtend 7 april weer bussen rijden tussen station Zwolle en de Campus, langs de onderwijsinstellingen Christelijke Hogeschool Windesheim en scholengemeenschap Greijdanus. Door de plaatsing van parkeerverbodsborden door de gemeente en extra politiecontroles verwacht de vervoersmaatschappij weer veilig te kunnen halteren bij de scholen.

De gemeente Zwolle werkt intussen aan het instellen van een parkeerverbodszone in een deel van het gebied op de Campus. Die procedure neemt enkele weken in beslag. Vooruitlopend daarop is nu besloten om foutparkeren alvast tegen te gaan met extra politiecontroles. Om automobilisten duidelijk te maken waar ze wel en niet mogen parkeren plaats de gemeente per direct borden bij de plekken waar niet geparkeerd mag worden. De politie zal in die zones foutparkeerders bekeuren. Voor vervoerder Connexxion bieden die maatregelen voldoende garanties om chauffeurs weer te laten rijden op de Campushalte.

Vorig week staakte Connexxion het vervoer met lijn 140 naar de Campus. Chauffeurs vonden de situatie op delen van de route te onveilig vanwege foutparkeerders langs de weg. Ook werd de weg soms geblokkeerd door fout geparkeerde auto’s. De afgelopen weken is volop overlegd tussen gemeente, politie, Connexxion en de onderwijsinstellingen. Uit dat overleg is nu de oplossing naar voren gekomen van snelle plaatsing van borden, gerichte politie-acties en op termijn het instellen van een parkeerverbodszone.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Campus weer bediend door lijn 140 Connexxion”

  1. rijdt connexxion dan nog in zwolle? Ik dacht dat er nu een andere maatschappij het vervoer in zwolle regelde, of geldt dat nog niet voor deze lijn?

  2. Ja daar heb ik ook over gelezen dat Connexxion ging staken en morgen gaat die ook staken.
    Dit probleem hadden wij ook al vorige week.

Reacties zijn gesloten.