Aanhoudingen voor beledigen van politie

Zwolle – in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april was een agent een aangifte aan het opnemen op de Jufferenwal. Een drietal personen schreeuwden hier echter door heen zodat de agent de aangever amper meer kon verstaan.

De drie personen werden aangesproken maar dit had geen effect. Een van de mannen werd apart genomen om hem aan te spreken op zijn gedrag. Ook dit hielp niet waarop de man werd gevorderd om de Jufferenwal te verlaten. Hier waren de andere twee het niet mee eens waarop zij ook werden gevorderd om weg te gaan. Een van hen, een 19-jarige man uit Zwolle vond het daarop nodig om de agent uit te schelden en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april kreeg de politie een melding dat er een man vervelend was bij een instelling aan de burgemeester Van Walsumlaan. Aan de man werd gevraagd om weg te gaan maar dit wilde hij niet. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden voor belediging.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Aanhoudingen voor beledigen van politie”

  1. Is dit een normaal gedrag van de politie? Wanneer je een grote mond naar de politieAgent hebt, zo maar een jongen in elkaar te schoppen en in de boeien te slaan ben hier helemaal klaar mee! Jullie als agenten zijn zo super gefrustreerd dat, daarom je niet op een normale manier reageerd! Een ding nog; mijn zoon loopt nu bij de fysiotherapeut! Verder wens ik jullie nog een hele fijne carriere! En nooit vergeten dat je als koe nooit moet vergeten dat je kalf bent geweest! Vr. Gr. Ruud lijster vader van Leslie. Lijster

  2. In beide politieberichten staat dat de gearresteerden aan het provoceren zijn geweest. Dat is vragen om problemen. Als je dan nog gaat beledigen loop je kans om aangehouden te worden. Er lijkt drank in het spel te zijn.

    Je kan naar mijn idee beter de agenten hun werk laten doen en rustig verder lopen.

  3. Is dit een normaal gedrag van de politie? Wanneer je een grote mond naar de politieAgent hebt

    Is het dan ook normaal om een grote mond te hebben tegen de politie?

  4. Dus geweld mag gebruikt worden als iemand een grote mond heeft? Wat een onzin, de pliesie heeft vast weer een vergadering gehad en de targets op beledigen van een agent in functie gezet. Kan geen toeval zijn dit. Jochie van 19 aanpakken? Ik hoop dat ze je er een medaille voor geven. Lekker sociaal wenselijk artikel ook trouwens…

  5. Hm…. in elkaar schoppen? Zoonlief zal vast héél goed geluisterd hebben naar wat de politie te zeggen had. Hij heeft direct z’n mond gehouden, direct meegewerkt, verder geen onvertogen woord richting de politie gegild ofzo en ineens werd hij in de boeien geslagen waarbij hij gewoon volledig 100% heeft meegewerkt zeker.

    Als agenten uberhaupt al gefrustreerd zijn, dan zal dat vermoedelijk zijn omdat keer op keer van die brutale gasten denken dat ze alles mogen doen en roepen richting politie. En helaas, politie was teveel met de handjes op de rug gebonden in het verleden, ze mochten te weinig en moesten alles maar over zich heen laten komen. Bij het minste blauwe plekje bij een aanhouding mochten ze zich verantwoorden omdat de branieschopper met z’n grote bek ook nog even een klacht had ingediend voor een blauwe plek door z’n eigen stommiteiten.

    Ik vraag me af wie gefrustreerd is. Als je onbenullig naar agenten gaat lopen roepen zit er volgens mij toch ook daar iets niet helemaal goed volgens mij.

  6. Zo te lezen wil John de verharde maatschappij in stand houden en stelt dat een grote mond (provoceren) naar de politie normaal is. Dit is niet wat ik wil!

  7. @Henk, een grote mond naar andere culturen/religie is toch inmiddels ook al normaal?

    @WFvN, die hele klaagcultuur wordt in stand gehouden doordat iedereen die het hardst schreeuwt en dramt zijn zin krijgt. Dat is hoe we tegenwoordig met elkaar omgaan en dat is hoie onze jeugd nu in de maatschappij staat.

    die frustraties van de agenten kan ik me goed indenken, maar om dat af te reageren op een 19 jarige gaat toch te ver? Het versterkt alleen maar het beeld wat jongeren hebben van de politie. Niet dat het je beste vriend is, maar een systeem waar je tegen moet ageren.
    Harde aanpak is best, maar dan wel daar waar het moet en niet waar het net even wat makkelijker is.

  8. Aanpak hard daar waar het moet. Waar is dat volgens jou en waarom is dat niet hier het geval?

    Nu investeren in die jonge gasten met een wat te grote mond is nuttig voor de toekomst. Uiteraard moet niet alleen daar ingegrepen worden maar ook elders.

  9. Hier waren de andere twee het niet mee eens waarop zij ook werden gevorderd om weg te gaan. Een van hen, een 19-jarige man uit Zwolle vond het daarop nodig om de agent uit te schelden en te beledigen.

    Duidelijk een geval van wie niet horen wil, moet maar voelen.

Reacties zijn gesloten.