Redmer Hoekstra exposeert in bibliotheek

Zwolle – In april exposeert Redmer Hoekstra onder de titel ‘Open je ogen’ zijn surrealistische tekeningen in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum. Redmer Hoekstra geeft met deze expositie zijn filosofische kijk op de werkelijkheid in beeld.

redmer_hoekstra.jpg

Redmer Hoekstra tekent zijn surrealistische wereld in pentekeningen met veel arcering. Hoekstra’s werk kenmerkt zich door een verfijnde arceringstechniek en een figuratief realistische manier van tekenen. Realistisch zodat de vervreemding juist des te beter overkomt. Redmer Hoekstra tekent voornamelijk voorwerpen en gebruikt daarbij apparaten, dieren, dingen en anatomie. Zijn werk omvat vaak combinaties van twee dingen die iets over elkaar zeggen.

Redmer Hoekstra

Redmer Hoekstra studeerde in 2001 af als illustrator aan de CABK te Zwolle. Inspiratie haalt de kunstenaar uit de maatschappij, het fantastische en uit het filosoferen over realiteit en leven. Hoekstra’s werk gaat over de werkelijkheid, over het leven, over de wereld gezien door de ogen van de kunstenaar. De wezens die in die wereld leven, de wijze waarop de kunstenaar zelf werkt en functioneert, de processen van alles om hem heen, dit alles verwerkt Redmer Hoekstra in zijn pentekeningen.

Kunstenaar aan het woord

Zaterdag 16 april van 14.00 tot 15.00 uur geeft Redmer Hoekstra in het Biebcafé van Bibliotheek Centrum een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over zijn surrealistische tekeningen. De entree is gratis. De expositie ‘Open je ogen’ is van 29 maart tot en met 29 april gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)