Berkum-trainer Hoekstra tekent bij

Foto van auteur

Foto: Rainer Fröhlich

Zwolle – Hoofdtrainer Arno Hoekstra heeft zijn contract met VV Berkum met twee jaar verlengd. De nu 43-jarige coach uit het Friese Oldeberkoop keerde afgelopen zomer terug bij de Zwolse hoofdklasser, waar hij eerder ook al twee jaar aan het technische roer stond.

“Ik ben er blij mee, van beide kanten is er tevredenheid,” vindt Hoekstra. “Dat de club en ik nu voor twee jaar hebben getekend getuigt van vertrouwen, ook in de toekomst. We zijn bezig met de verdere opbouw van deze selectie en dit past in de plannen voor de langere termijn.”

Hoekstra heeft een uitstekende staat van dienst bij Berkum. De Zwollenaren draaien in de huidige jaargang goed mee in de Hoofdklasse B, waar de ploeg nu op een zesde plaats in de subtop staat, met een achterstand van slechts drie punten op de koplopers. In het seizoen 2016-2017, zijn eerste jaar als Berkum-coach, werd Berkum kampioen in de 1e Klasse D. In de daarop volgende jaargang deed de club het onder zijn leiding als ‘herintreder’ uitstekend in de Hoofdklasse B, waar met een fraaie tweede plaats uiteindelijk maar nét naast het kampioenschap werd gegrepen.

Arno Hoekstra kan bogen op een ruime ervaring als hoofdtrainer. Zo werkte hij vóór zijn eerste Berkum-periode drie seizoenen bij FVC in Leeuwarden en stond hij vijf jaar aan het technische roer bij zaterdag-eersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk. Als voetballer kwam hij uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten helaas een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)