Nieuwe subsidie voor BoodschappenService

Zwolle – De BoodschappenService van WijZ en Frion heeft opnieuw subsidie ontvangen van de gemeente Zwolle. BoodschappenService is bedoeld voor mensen die wel zelfstandig wonen, maar zelf niet hun boodschappen kunnen doen. Een vaste vrijwilliger van WijZ of een cliënt van Frion kunnen wekelijks met een boodschappenlijst op pad.

Boodschappen doen is een essentieel onderdeel van het zelfstandig kunnen wonen. Vandaar dat de gemeente Zwolle waarde hecht aan BoodschappenService. Gebleken is dat de huidige opzet voor de deelnemers prima voldoet: Vrijwilligers van WijZ en cliënten van Frion verzorgen met wederzijds genoegen de boodschappen. Mensen bepalen zelf  welke boodschappen in huis worden gehaald. Daarbij kan het om zowel tijdelijke als langdurige ondersteuning gaan. Waar mogelijk worden de boodschappen door de klant en de vrijwilliger samen gedaan. De deelnemer zorgt voor een boodschappenlijstje waarmee de vrijwilliger op pad kan. Als de boodschappen binnen zijn, wordt er afgerekend en meestal wordt er even geholpen met opruimen. Ook is er tijd voor een praatje en een kopje koffie.

Het succes van de Boodschappenservice is te danken aan het feit dat het een zinvolle en plezierige voorziening is. De deelnemers zijn geholpen met hun boodschappen, de vrijwilligers krijgen waardering voor hun werk en voor beide kanten is het contact vaak prettig.

BoodschappenService is een goed voorbeeld van de uitwerking van de Wmo: mensen blijven langer zelfstandig dankzij gezonde krachten uit de samenleving. Dat verklaart de subsidie uit de deelverordening innovatie in de WMO van de gemeente Zwolle.

Het is de bedoeling dat de service wordt uitgebreid. Nieuwe deelnemers en vrijwilligers zijn van harte welkom. Voor informatie en aanmelding informatie en aanmelding kan contact worden opgenmomen met: Ellen Overesch, Coördinator BoodschappenService, 038 8 515 700, email: boodschappenservice@wijz.nu.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)