Playing for Success Zwolle breidt uit

Zwolle – Op woensdag 13 april krijgt Playing for Success Zwolle het sport- en beweegprogramma overhandigd. Dit zal gebeuren uit de handen van Art Langeler, trainer van FC Zwolle.

Het sport- en beweegprogramma is ontwikkeld door Tim van der Kolk. Tim is momenteel stagiaire bij SportService Zwolle. Zij zijn partner van het project Playing for Success Zwolle. Het sport- en beweegprogramma draagt bij aan de doelstellingen van Playing for Success Nederland. De sport- en bewegingsactiviteiten dragen bij aan sociale competenties zoals het leren omgaan met winst en verlies, afspraken, regels en het rekening houden met anderen. Daarnaast kunnen er ook door middel van de sport- en beweegactiviteiten vaardigheden op het gebied van taal en rekenen vergroot worden.

‘Het sport- en beweegprogramma bestaat uit vier thema’s’ aldus Tim van der Kolk. ‘ De thema’s zijn samenwerken, spelen & ontspanning, zelfvertrouwen en leren met bewegen. Voor elk thema zijn 10 activiteiten ontwikkeld en het is aan de leercentrum medewerkers te bepalen aan welk thema er behoefte is. Daarnaast is er een handleiding opgesteld waarin de leercentrum medewerkers precies kunnen zien hoe het sport- en beweegprogramma gebruikt kan worden.

Naar aanleiding van een bezoek aan de Arsenal Double Club is het idee ontstaan om een sport- en beweegprogramma in Zwolle te ontwikkelen. In Engeland kent Playing for Success op enkele plaatsen een dubbel programma. De kinderen enerzijds in aanraking met vakken als rekenen, taal en multimedia. Anderzijds krijgen de kinderen gedurende de helft van het programma ook sport- en beweegactiviteiten aangeboden.

SportService Zwolle is betrokken bij Playing for Success Zwolle vanuit haar rol als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid. SportService Zwolle ziet sport niet alleen als middel, maar gebruikt sport ook als middel. Het afgelopen halfjaar heeft SportService Zwolle het sport- en beweegprogramma ontwikkeld , waar naast de sport- en beweegactiviteiten ook sportmaterialen onderdeel van uitmaken.

Het is een primeur voor Playing for Success Zwolle. Het is het eerste leercentrum in Nederland wat het sporten en bewegen op deze manier inzet binnen het reguliere programma van Playing for Success. Na de afronding van dit sport- en beweegprogramma is Tim begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden om dit sport- en beweegprogramma ook bij andere Playing for Success centra in Nederland te implementeren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)