Schellerheem en Windesheim in teken van duurzaamheid

Foto van auteur

Zwolle – Gedeputeerde Theo Rietkerk van de Provincie Overijssel  plaatste dinsdagmiddag het eerste zonnepaneel op een woning aan de Izak Ossstraat in de Zwolse buurt Schellerheem. Hij kreeg daarbij hulp van buurtbewoner dhr Schaake en dhr  J.W. Meinsma, lid College van Bestuur Hogeschool Windesheim.

12-04-2011_plaatsen_zonnepaneel_izak_osstraat_plaatsen_zonnepaneel.jpg 

De plaatsing is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de woonwijk Schellerbroek, Eigenaarsvereniging Schellerheem en hogeschool Windesheim. De buurt en Windesheim willen met dit project een bijdrage leveren aan het verminderen van het klimaatprobleem. “Meest klimaatvriendelijk wijk, dat is onze ambitie”, speechte Andre Hermann, voorzitter van de buurtvereniging Schellerheem. Hij zette kort de motieven uiteen die buurtbewoners hebben doen besluiten, mee te doen aan dit project. Na plaatsing van het paneel werd het glas geheven door buurtbewoners en afgevaardigden van de provincie Overijssel en hogeschool Windesheim, om te toasten op een duurzame samenwerking.

12-04-2011_plaatsen_zonnepaneel_izak_osstraat_speciale_meter_in_meterkast.jpg
Speciale meter in de meterkast

12-04-2011_plaatsen_zonnepaneel_izak_osstraat_1.jpg

12-04-2011_plaatsen_zonnepaneel_izak_osstraat_2.jpg 

Doelstellingen duurzaamheid

Het project voor duurzame opwekking van energie door middel van zonnepanelen (PV-installatie), past binnen de doelstellingen van Windesheim en de provincie Overijssel. “Particulieren die samen op lokaal niveau dit oppakken, in samenwerking met de naastgelegen hogeschool Windesheim, dat is een uniek initiatief”, aldus Theo Rietkerk. De provincie stelt met de subsidieregeling ‘duurzame energie en energiebesparing’ subsidie beschikbaar. Zo worden projecten ten behoeve van opwekking van energie uit duurzame bronnen gestimuleerd. ‘Zonnewijk Schellerbroek’ is één van de drie projecten die in het kader van de grootschalige toepassing van zonnepanelen subsidie hebben gekregen.

 12-04-2011_plaatsen_zonnepaneel_izak_osstraat_omformer.jpg
Omvormer

Energiedag op Windesheim

Naast de officiële aftrap van de ‘Zonnewijk Schellerheem” was het dinsdag ook Energiedag op Windesheim en stond de hogeschool volledig in het teken van duurzaamheid. De Energiedag werd gehouden in het kader van het project Duurzame Campus met als doel studenten na te laten denken over duurzaamheid. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Schellerheem en Windesheim in teken van duurzaamheid”

  1. Mooi project en met name de samenwerking tussen de verschillende installatiebedrijven Nooter uit Zwolle en eL-Tec uit Hattem.
    De projecten zijn zijn verdeeld over beide installatiebedrijven en de materialen worden gelevert door Econed uit Zwolle.
    Een goede zaak dat de Provincie Overijssel dit stimuleerd.
    Aalt Zwep, eL-Tec Hattem.

Reacties zijn gesloten.