Zwolse kunstenaars maken kostuums voor festivals

Zwolle – In het derde jaar van het festivalbeleid van de provincie Overijssel worden de vier centrale festivals letterlijk als boegbeeld ingezet om Overijssel te promoten. Kunsten Op Straat, Deventer Op Stelten, festival ZwArt en Kunstenfestival GrensWerk worden gesymboliseerd met door Zwolse kunstenaars ontworpen kostuums. Woensdagmiddag werden op het Rodetorenplein in Zwolle de foto’s van de personages gemaakt. 

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_3.jpg

Sinds twee jaar wordt de provincie met de campagne Beeld van Overijssel landelijk neergezet als aantrekkelijke (festival)regio. Komend jaar worden de vier festivals die deel uitmaken van het festivalbeleid in de campagne gesymboliseerd door mensen in artistieke kostuums. Het idee is om ieder festival met al zijn specifieke kwaliteiten en eigenschappen te vangen in een personage, dat qua uitstraling en beleving gebaseerd is op figuren en kunstuitingen die je op straat tegenkomt tijdens de festivals. Deventer Op Stelten staat voor hoogwaardig, poëtisch, acrobatisch en blauw (stad Deventer). Kunsten Op Straat heeft als kenmerken: verrassend, dichtbij en voor gezinnen. Een onthullend karakter en het leerling-gezel-principe passen bij festival ZwArt. Kunstenfestival GrensWerk tot slot staat voor verbinding, diverse kunst- en muziekvormen, rood (stad Enschede).

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_1.jpg

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_4.jpg

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_5.jpg


De kunstenaars die aan de kostuums hebben gewerkt zijn Almas Pieters, Karin Gerfen, Susan Duenk en Sjoukje Gootjes. Allen wonen en werken in Zwolle. De ontwikkeling van het creatieve concept en de aansturing van de kunstenaars gebeurde door bureau Viesrood.

De foto’s die vandaag zijn gemaakt, komen vanaf half mei onder meer terug in advertenties, RTV-spots, banners en de zomereditie 2011 van magazine Beeld.

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_2.jpg

Over het festivalbeleid

Van 2009 tot en met 2012 timmert de provincie Overijssel aan de weg met haar festivalbeleid en culturele profiel. Door de financiële en inhoudelijke ondersteuning van vier grote festivals (Deventer op Stelten, GrensWerk, Kunsten op Straat en Zwart) en de programmering van aanvullende projecten en voorstellingen door een provinciaal intendant, geeft de provincie een impuls aan de economie en de artistieke kwaliteit in de regio.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolse kunstenaars maken kostuums voor festivals”

Reacties zijn gesloten.