Het weer: lente

Zwolle – Maandag wordt het een vrij zonnige dag. Er ontstaan in het binnenland nog wel een aantal stapelwolken, maar deze zijn kleiner dan zondag en leiden niet meer tot een bui. De temperatuur doet er maandag nog een schepje bovenop: 15 tot 17 graden in de kustgebieden en mogelijk 20 graden in het oosten en zuiden.

17-04-2011_weerfoto__sassenpoort_.jpg
Sassenpoort

Dinsdag draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten en voert dan warme lucht uit Zuid-Europa aan. Het is een volop zonnige dag met temperaturen die op de Waddeneilanden oplopen naar 17 graden. In het binnenland wordt het gemiddeld 22 graden, maar in het zuiden kan heel lokaal de 24 graden gehaald worden. In de loop van de dag kan er aan de kust wind van zee opsteken en wordt het daar een stuk frisser. Ook woensdag verloopt overwegend zonnig. De wind draait weer naar het noorden, waardoor het in het noorden van het land weer wat frisser wordt. De temperaturen liggen op de Wadden dan weer rond 15 graden en in Groningen rond 17 graden. In het zuiden en oosten wordt het dan nog wel 21 tot 23 graden. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland mogelijk weer stapelwolken.

Ook op de langere termijn blijft het overwegend zonnig en droog met vooral in het binnenland stapelwolken. Een enkeling kan dan uitgroeien tot een bui. Voorlopig blijft het wel warm, met maxima rond 18 graden aan de kust en 21 of 22 graden in het binnenland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: lente”

Reacties zijn gesloten.