FC Zwolle met 10 man langs Sparta

|   Laatste wijziging

Rotterdam – De koploper in de Jupiler League FC Zwolle heeft maandagavond goede zaken gedaan door bij Sparta in Rotterdam met 1-2 te winnen.

Danny Schreurs schoot FC Zwolle al in de 8e minuut naar een 0-1 voorsprong. Zwolle speelde vervolgens het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man, nadat keeper Diederik Boer in de 35e minuut rood kreeg. De doelman haalde de doorgebroken Holland onderuit. De 0-1 bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Al snel na de pauze kwam Sparta op gelijke hoogte. Duarte scoorde in de 48e minuut. Het was invaller Yanic Wildschut die in de 82e minuut Zwolle naar de overwinning schoot. Daarna werd het nog spannend, zeker toen er maar liefst 7 minuten blessuretijd aan de wedstrijd toegevoegd werden. Zwolle hield stand! Door de belangrijke winst blijft FC Zwolle 3 punten (en met een beter doelgemiddelde) voorsprong houden op concurrent RKC Waalwijk. RKC is komende vrijdag te gast in Zwolle. Dan kan FC Zwolle een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

51 gedachten over “FC Zwolle met 10 man langs Sparta”

  1. Als je wint vrijdag heb je 6 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo, dus : BEN JE KAMPIOEN !! met nog 2 wedstrijden te gaan.

  2. Net terug uit Utrecht. Heerlijk gevoel in de trein, dat het 1 – 2 bleef.
    Wel in de belangrijkstewedstrijd van de competitie, zonder Diederik. Of kunnen we in beroep zodat de schorsing een week later ingaat?
    Forza FCZ.

  3. Zo net weer thuis.
    Gelukkig 3 punten.
    Maar wat een vreselijk dom volk daar zeg.
    Een auto COMBI???
    Euhhhh ja zet de auto maar ergens in de wijk neer??
    Wat is dan het nut van een combi?

  4. Beste mensen ik gun en hoop ook dat ze kampioen worden .Maar vraag mij toch af wat we te zoeken hebben in de Eredivisie.Dan zal er flink wat kapitaal ingepompt moeten worden om goed spelersmateriaal op het veld te krijgen om tegenstand te kunnen bieden. Anders staan ze na een seizoen Eredivisie weer terug waar ze zijn begonnen en dacht toch dat dit ook niet de bedoeling is.

  5. Dan zal er flink wat kapitaal ingepompt moeten worden om goed spelersmateriaal op het veld te krijgen om tegenstand te kunnen bieden.

    Laten we de Graafschap en excelsior als voorbeeld nemen. Slim inkopen, transfervrije spelers halen. Het hoeft allemaal niet veel geld te kosten!

  6. Ik was voor het eerst sinds tijden zenuwachtig voor de wedstrijd, werd gek van de spanning tijdens de wedstrijd. Heb het hoogterecord springen verbeterd bij de 1-2 en ik ben 20 jaar ouder geworden vanaf de 82e minuut tot eind signaal.
    Samenvattend; GEWELDIG!

  7. Zekers wel een top uitslag, nu aanstaande vrijdag in een uitverkocht stadion knallen! Vrijdag kampioen.
    Zou mooi zijn als de Oost tribune ook eens een liedje ging zingen en vol achter het team gaat staan.

  8. Ik had mijn nagels zo mooi laten groeien ,maar gisteravond niets meer van over .Een draak van een wedstrijd Qua voetbalmaar wat een spanning en wat vreselijk goede mentaliteit.Bravo maar vrijdag wel blijven voetballen.

  9. Beste FC Zwolle supporters,

    FC Zwolle speelt zoals je vast al weet vrijdag 22ste de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Onder de supporters is er animo voor een ⤽Corteo⤝ (van de stad naar het stadion lopen). Maar omdat het wel erg kort dag is om dit nog in al zijn facetten te organiseren / regelen hebben we nu met een aantal jongens van de Vanda??s en Groep Z-038 het idee opgevat om in ieder geval met zijn allen voorafgaand aan de wedstrijd een biertje te drinken in de stad om daarna met ze allen als 1 Zwolle front richting het stadion te lopen.

    Uiteraard is dit bedoeld voor alle supporters!!

    Als het bevalt, is dit misschien gelijk wel de ideale basis om ook volgend jaar sfeeracties te kunnen organiseren. Want zeg nou zelf, er is animo en potentie genoeg bij Zwolle, nu moet het er nog uit komen??
    Even het gezeik onderling loslaten en er met zijn allen als 1 blok voor gaan!

    Kort samengevat:

    Verzamelpunt: Cafe het Fluitje
    Tijd vertrek richting stadion: Tussen 7 en kwart over 7.

    En neem eventueel je eigen sfeerverhogende artikelen mee(bv spandoeken en
    wat je nog meer onder sfeer verstaat)!!

    We hopen op een goede opkomst!!

    Forza Zwolle!!

  10. Het was een mooie wedstrijd in Rotterdam-west, ik zette de auto daar in de buurt van het kasteel ik dacht het lijkt hier wel Afrika geen Nederlander te bekennen blij dat de auto nog heel was na terugkomst.

  11. Bericht door Natascha, op 19 april 2011 om 13:32
    Dan zat je aan de verkeerde kant want wij liepen gewoon tussen de blanke rotterdammers

    Maar dat was wel wat verder lopen.
    😉

  12. vinden jullie dat feestje niet al te vroeg al? als ze winnen. ik bedoel 10 doelpunten over 2 wedstrijden is niet onmogelijk toch. denkend aan de dramatische wedstrijd van feyenoord maar te denken:'( al gun ik het ze van harte hoor:) maar smeed niet het ijzer voor het heet is;)zou zo sneu zijn als je vrijdag feest viert en het toch weg geeft in de laatste 2 wedstrijden zulke makkelijke wedstrijden zijn er niet voor de boeg. maar goed eerst vrijdag maar. succes een feyenoord fan:D

  13. Boer mogelijk rest van de competitie geschorst (schikkingsvoorstel van de KNVB). FC Zwolle moet voor 16.00 reageren.

    GRRRRRR….

  14. FC Zwolle vindt straf Boer te zwaar

    ZWOLLE ?? FC Zwolle gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel dat doelman Diederik Boer heeft gekregen na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Sparta (1-2). Als het aan de tuchtcommissie van de voetbalbond ligt, speelt de goalie in de laatste drie duels van het seizoen niet meer.
    FC Zwolle ageert niet tegen de rode kaart, wel tegen de strafmaat.

    Het Zwolse beroep zal vrijwel zeker donderdagavond dienen, met een uitspraak op vrijdagmorgen. FC Zwolle speelt later die dag (20.00 uur) de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in een uitverkocht stadion. De laatste kaartjes voor het duel werden dinsdagmorgen aan de man gebracht.

    Aldus de stentor

  15. Goede zaak dat ze in beroep gaan! Terechte rode kaart maar strafmaat absurd.

    3 duels schorsing voor Botteghin vond ik ookal vrij zwaar voor zijn eerste rode kaart in z’n carriere.

    De KNVB kweekt met dergelijke schikkingsvoorstellen weinig begrip en sympathie in Zwolle.

  16. Bedankt voor de tip john, as. vrijdag dus uit de buurt van Het Fluitje blijven.

    Hopen dat jullie iedereen een beetje kunnen laten gedragen.

  17. Japser, laten gedragen? ben je gek? Dit is de wedstrijd waar het om gaat dus nu gaat alles uit de kast om ons team naar de ere te steunen. Dat jij een verband ziet met negativiteit is jouw bekompen blik. Mensen laten gedragen is zowieso al een verkeerde insteek. Misschien is het voor jou een keer goed om eens dat te ervaren. Dit wordt een unieke dag in de geschiedenis van (FC)Zwolle dus verruil je glaasje azijn voor een biertje of een sappie en loop met die meute mee. Gisteravond in Rotterdam hing er een geweldige sfeer en die houden we er natuurlijk vrijdag ook in.

  18. Bericht door Japser, op 19 april 2011 om 16:33
    Bedankt voor de tip john, as. vrijdag dus uit de buurt van Het Fluitje blijven.

    Kun je niet altijd uit de buurt blijven? Ga lekker op een hutje op de hei wonen, het liefst aan de andere kant van de ijssel.

  19. Na vier opeenvolgende remises won FC Zwolle maandag weer eens, op bezoek bij Sparta (1-2). Dat zorgde voor lachende gezichten bij trainer Art Langeler en aanvoerder Albert van der Haar.

    De Zwollenaren kenden een droomstart door een snel doelpunt van Danny Schreurs, maar raakten al na een halfuur spelen doelman Diederik Boer kwijt met een rode kaart. Diens vervanger Leon ter Wielen incasseerde kort na rust de gelijkmaker, waardoor winst verder weg leek dan ooit. Uiteindelijk trok FC Zwolle door een doelpunt van invaller Janic Wildschut aan het langste einde.

    ‘Ik had liever een doelpunt tegen gehad, dan al zo vroeg in de wedstrijd met tien man verder te moeten’, filosofeerde Langeler in gesprek met Voetbal International. ‘Gelukkig had Leon zijn zenuwen onder controle en heeft-ie een aantal goede reddingen verricht.’

    Langeler beaamde wel even in de rats te hebben gezeten na het tegendoelpunt. ‘Ik dacht op dat moment, met 1-1 zou ik tevreden zijn. Maar nu we gewonnen hebben ben ik ontzettend blij.’

    De Zwolse zege kwam op een welkom moment. Van de ruime voorsprong (dertien punten) op achtervolger RKC Waalwijk waren nog slechts drie verliespunten over. De aanstaande kampioen leek het winnen verleerd. Met de naderende confrontatie met de Waalwijkers (vrijdag) was een goed resultaat op Het Kasteel uiterst welkom. Toch stelt Langeler nooit gewanhoopt te hebben.

    ‘Zorgen heb ik mij nooit gemaakt. Je houdt je als trainer vast aan het spel en dat was ondanks de gelijke spelen van de afgelopen weken altijd okay. Daarnaast hebben we gewoon veel pech gehad. Aan onze wedstrijdinstelling voor aankomende vrijdag verandert niet zoveel. We willen graag winnen, 0-0 wordt het zeker niet.’

    De trainer krijgt bijval van zijn aanvoerder. ‘Uit deze overwinning hebben we veel vertrouwen geput’, aldus Albert van der Haar. We zeiden tegen elkaar, zie je, het kan wel. Dit is erg lekker, we hebben het nu écht in eigen hand. Eigenlijk moeten we nu vrijdag tegen RKC winnen, maar mochten we níet verliezen, zou dat eveneens niet slecht zijn.’

    Volgens Van der Haar verdient zijn ploeg de titel. ‘RKC en Zwolle zijn redelijk aan elkaar gewaagd, al zijn zij momenteel misschien iets beter in vorm. Wij spelen bij vlagen erg goed voetbal, terwijl ik vind dat RKC in meer wedstrijden het geluk aan de zijde had.’

    (Tom Wildvank, VI)

  20. ⤽Dat het spannend is, lijkt me helder. Maar ik merk geen extra spanning in de groep. En als die er al zou zijn, is het er al een paar weken, want het is al langer spannend⤝, vertelt Zwolle-coach Art Langeler tegen FCUpdate.nl. De trainer verwacht ??een mooie voetbalavond??. ⤽Daar zijn alle ingrediënten voor aanwezig: het stadion is uitverkocht, het is spannend, het wordt mooi weer. Als we winnen zijn we kampioen, verwacht ik.⤝

    FC Zwolle gaat van zijn eigen kracht uit. ⤽We gaan ons niet aanpassen aan RKC⤝, verklapt Langeler. ⤽We spelen al het hele seizoen in een aanvallende tactiek en we winnen er meer mee dan we verliezen. Dus het zou raar zijn om het om te gooien.⤝

    Langeler moet noodgedwongen toch één omzetting doen. Maandag kreeg Diederik Boer in het duel bij Sparta (2-1 winst) een rode kaart voor een onbesuisde tackle. Hoewel het beroep tegen de doelman nog loopt, rekent Langeler vrijdag niet op zijn eerste keus onder de lat. De 22-jarige Leon ter Wielen is net als tegen Sparta de Zwolse doelwachter. ⤽Leon heeft het goed gedaan en was niet zenuwachtig. Het zal moeten blijken hoe dat vrijdag is, maar ik heb er alle vertrouwen in⤝, besluit Langeler.

  21. We zullen zien hoe de supporters zich gedragen voor en na de wedstrijd. Ik ben helemaal voor de club aanmoedigen, doe het zelf niet in het openbaar, zoveel boeit het me niet, maar ik snap de meerwaarde.

    Ik weet alleen uit het verleden dat er voldoende mensen meelopen die het niet na kunnen laten om dingen te vandaliseren.

    We zullen het lezen morgen 🙂

  22. Overigens ben ik morgen rond die tijd gewoon aan het bier hoor 🙂 Maar dus niet bij een cafe op de route Het Fluitje – Centuurbaan.

  23. Ik weet alleen uit het verleden dat er voldoende mensen meelopen die het niet na kunnen laten om dingen te vandaliseren.

    Bericht door Natascha, op 21 april 2011 om 14:16
    Vanwaar toch je angst Japser? Je kan niet alles op dingen uit het verleden baseren….

    Vooroordelen.

  24. ‘RKC kritisch over Sparta-spits Voskamp’
    Sparta Rotterdam-aanvaller Johan Voskamp heeft irritatie opgewekt bij RKC Waalwijk. Volgens de Brabantse club heeft de aanvaller het afgelopen maandag nadrukkelijk laten afweten tegen FC Zwolle.

    Ondanks een rode kaart voor Zwolle-doelman Diederik Boer won de koploper afgelopen maandag met 1-2 van Sparta. Volgens RKC is dat mede te wijten aan haar ex-spits Voskamp, die faalde in de afronding. Dit in vergelijking tot een paar weken geleden, toen hij driemaal scoorde tegen RKC. De clubleiding zou daarbij de wenkbrauwen fronsen, meldt het Brabants Dagblad.

    Zwolle bezit in de Jupiler League een voorsprong van drie punten op achtervolger RKC. Komende vrijdag staan beide clubs tegenover elkaar. “We moeten winnen om nog kampioen te worden. Als dat gebeurt ligt er een enorme druk op FC Zwolle. Dan denk ik dat we nog een kans maken”, weet trainer Ruud Brood.

    Mitchell Schet en Frank van Mosselveld moeten de topper in Waalwijk aan zich voorbij laten gaan.

  25. FC Eindhoven heeft Rochdi Achenteh disciplinair geschorst. Volgens het Eindhovens Dagblad komt de middenvelder de rest van het seizoen niet meer in actie voor Eindhoven.

    De club heeft niet bekend gemaakt wat de reden is van de schorsing. Voorlopig traint Achenteh apart van de groep. Hij moet zich dinsdag melden voor een gesprek. Achenteh speelt volgend seizoen voor FC Zwolle.

Reacties zijn gesloten.