Echtpaar Bakker-Heinhuis 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Bakker-Heinhuis zijn op dinsdag 19 april 2011 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar op hun feestlocatie in Zalk een bezoek om hen te feliciteren. Het echtpaar ontving als cadeau een aantal VVV-bonnen van de gemeente Zwolle.

Hendrik Bakker, geboren in Kampen op 23 februari 1928 en Elisabeth Bakker-Heinhuis, geboren te Zwolle op 1 augustus 1928 zijn 60 jaar getrouwd. Op 19 april 1951 zijn ze getrouwd op het stadhuis in Zwolle. Hun kerkelijke huwelijksinzegening was in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Thorbeckegracht door ds. J.H. Velema. Zij zijn nog steeds actief lid binnen dit kerkgenootschap. Ze hebben gedurende hun huwelijk steeds in Zwolle(kerspel) gewoond; eerst aan de Schellerweg op nummer 108 en later 50, daarna aan de Thorbeckelaan 9 in Ittersum en sinds 5 jaar aan de Flora Bilderbeekstraat 100. Ze hebben 3 zonen Klaas, Wolter en Hans (ieder geboren op een ander adres), 8 kleinkinderen (6 jongens en 2 meisjes) en 4 achterkleinkinderen (3 jongens en 1 meisje).

Henk en Lies hebben elkaar leren kennen bij hun werkgever de PTT (nu KPN). Henk is daar altijd blijven werken en heeft na 40 dienstjaren in 1986 gebruik gemaakt van de vervroegde uittreding. PTT begon zich in die jaren steeds meer naar een commerciële organisatie om te vormen en dat was een behoorlijke cultuurslag voor hem en veel van zijn collegae. Ze hadden altijd onpartijdig en onafhankelijk telefoonaansluitingen toegewezen (die waren toen schaars en kenden vaak een lange wachttijd) aan bedrijven en particulieren. Dat ging steeds meer botsen met de commerciële aanpak en de nieuwe management benadering. Tijd dus om vervroegd uit te treden,; een beslissing waar zij nooit spijt van hebben gehad. Lies heeft nog ontslag gekregen bij de PTT toen zij trouwden (hoezo gelijke rechten tussen man en vrouw). Toen de kinderen groter werden heeft ze weer parttime gewerkt in diverse functies en bij diverse bedrijven o.a. bij Tijl (het huidige Wegener).

Na Henks (vroeg)pensioen hebben ze volop genoten door te reizen, hun plekje op de camping in Heerde. Ze hebben ze zich ingezet voor de Chr. Gereformeerde Kerk en andere maatschappelijke doelen en instellingen. Henk en Lies verkeren gelukkig nog steeds in een goede gezondheid en kunnen gaan en staan waar ze willen.

’s Zomers zijn ze altijd te vinden op de Koerberg in Heerde waar ze al meer dan 20 jaar een comfortabele stacaravan hebben. Puzzelen, spelletjes, biljarten en een druk sociaal leven worden nog steeds afgewisseld met dienstverlening aan de samenleving. Henk heeft voor zijn jarenlange inzet voor o.a. de Chr. Geref. Kerk, het CNV, PCOB (onlangs gestopt) en andere goede en maatschappelijke doelen in 2005 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In 2010 hebben ze voor de laatste maal, na een periode van 40 jaar, op het stembureau toegezien op een goed verloop van de landelijke verkiezingen.

Samen met familie en vrienden vieren ze deze dag in restaurant De Oase in Zalk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Echtpaar Bakker-Heinhuis 60 jaar getrouwd”

Reacties zijn gesloten.