‘Tien voor taal en rekenen’ bij Landstede

Zwolle – Zevenenzestig gedeeld door drie is tweeëntwintig. Of toch niet? Dergelijke vragen, maar waarschijnlijk nog veel lastiger, krijgen 1100 Landstedestudenten en 170 medewerkers voorgelegd op donderdag 21 april. Dan vindt namelijk dè Taal- en Rekenwedstrijd plaats bij Landstede aan de Fuchsiastraat.

De kwaliteit van het taal- en rekenonderwijs staat tegenwoordig vaak ter discussie. Dat het allemaal best nog wel meevalt bij Landstede en dat taal en rekenen heel leuk kan zijn, zal bewezen worden tijdens de groots opgezette Taal- en Rekenmiddag voor alle 1300 studenten en medewerkers van de locatie Fuchsiastraat. Op donderdag 21 april om 14.00 uur komen de deelnemers tegen elkaar uit in de grote Collegezaal. Iedere opleiding levert een team en elk team bestaat uit twee docenten en twee studenten. Zij worden aangemoedigd door hun eigen diehard supporters: klasgenoten en docenten. In de pauze is er een dictee voor iedereen.

De teams strijden niet alleen voor de eer tegen elkaar. Er zijn grote prijzen te verdienen. De eerste prijs is met twintig personen betaald en wel op een middag de binnenstad van Zwolle onveilig maken. Ook de deelnemers aan het dictee in de pauze maken kans op een leuke prijs. Wat? Dat is nog een verrassing.

Doel van de wedstrijd is laten zien dat taal en rekenen leuk kan zijn en daarmee een hoger niveau bereiken binnen het mbo. Het is van de initiatieven die er, landelijk vanuit het mbo, op dit moment ontplooid worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)