Oscar Zeegers helpt het Stroomdal bij de recordpogingen

Zwolle – De hele week staat in het teken van de Nationale Sportweek. Iedere dag staan er verschillende sport- en beweegactiviteiten op het programma bij de Zwolse basisscholen. De Zwolse recordpogingen lopen als rode draad door deze week. Wie kan het hardste sprinten, wie houdt de bal het vaakste hoog en wie kan het langst zijn of haar evenwicht bewaren? Niemand minder dan Oscar Zeegers, bij de kinderen beter bekend als Stan uit SpangaS, was aanwezig bij deze speciale recordwedstrijden op het Stroomdal.

oscar_zeegers.jpg

Woensdagochtend spanden de kinderen van de Geert Groteschool en het Stroomdal zich op hun eigen schoolplein in om ook deze dag weer nieuwe Zwolse records te vestigen. Op het Stroomdal ging dit onder toeziend oog van Oscar Zeegers, ambassadeur van de Nationale Sportweek. Hij hield alle kinderen nauwlettend in de gaten of zij zich wel aan de recordregels hielden. Zijn aanwezigheid zorgde al voor de nodige opschudding op het schoolplein, want het gebeurt natuurlijk niet dagelijks dat er een bekende Nederlander langs komt op school. Het zorgde er wel voor dat de kinderen er nog een extra schepje bovenop deden om een record te vestigen, want wie wil nou niet schitteren in het bijzijn van een bekende Nederlander?!

En het heeft geholpen! Het Stroomdal vestigde in de discipline ‘Turnen’ (evenwicht) zowel een nieuw record in de categorie middenbouw als de bovenbouw. Oscar prees de kinderen na afloop om hun sportiviteit en positieve aanmoedingen.

Op donderdag worden de laatste recordwedstrijden van dit jaar georganiseerd waarna bepaald kan worden wie zich het komende jaar de recordhouders van Zwolle mogen noemen.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek in Zwolle en een dagelijks verslag op www.sportservicezwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)