Jeugdwielerronde van Zwolle

Zwolle – Bij de Wijthmenerplas vond zaterdag onder tropische omstandigheden de Jeugdwielerronde van Zwolle plaats. Het was de 5e keer dat de nationale wielertoppertjes naar Zwolle kwamen. Wederom hadden zich veel jeugdige renners gemeld om deel te nemen aan de 5e jeugdwielerronde. De organiserende wielervereniging de Hanzerenners is hiermee zeer tevreden.

23_april_2011-31.jpg

De absolute top van Nederland verscheen op het parcours aan de Wijthmenerplas aan de start. De Zwolse jeugdronde bood de renners de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het NK Wielrennen wat later dit jaar in Den Haag verreden zal worden. Vanaf 10.30 uur startten, zowel jongens als meisjes, in verschillende leeftijdscategorieën. Het parcours aan de Wijthmenerplas was compact en overzichtelijk. Met een lengte van ongeveer een kilometer betekende dit dat de renners vaak voorbij kwamen, wat het voor de toeschouwers ook nog eens aantrekkelijk maakte. De 9-jarige Zwollenaar Mickey Nijkamp, en lid van Hanzerenners Zwolle, werd in Categorie 1 jeugd eerste! De 12-jarige Maaike Brandwagt mocht in Categorie 5 jeugd het brons in ontvangst nemen. Alle uitslagen vindt u HIER.

23_april_2011-11.jpg

23_april_2011-52.jpg

23_april_2011-81.jpg

Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten, konde ook meedoen aan dit spektakel. In de pauze werd er een Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kon op zijn eigen gewone fiets (geen racefiets) deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer was er na de wedstrijd een presentje.

Steeds meer jeugd houdt zich in Nederland actief bezig met de wielersport. Zij zijn aangesloten bij één van de bijna 200 wielerverenigingen in ons land. Bij de Zwolse wielervereniging de Hanzerenners zijn ze zich bewust van de groeiende belangstelling onder de jeugd. Mede door een subsidie van de stichting Hervormd Weeshuis heeft de vereniging racefietsen en beschermende kleding aan kunnen schaffen. Daarnaast zijn er een aantal racefietsen beschikbaar gesteld door Sportservice Zwolle. Een nieuw jeugdlid kan nu zonder problemen kennis maken met de wielersport. Ouders hoeven niet eerst te investeren in een racefiets en een helm. Alle nieuwe jeugdleden kunnen fietsen op een door de vereniging beschikbaar gestelde nieuwe racefiets met een helm. Voor meer info: www.hanzerenners.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)