Geen paasvuur in Zwolle

Zwolle – Doordat in de gemeente Zwolle een Code Oranje afgeroepen is vindt er op Tweede Paasdag in Buurtschap Haerst geen paasvuur plaats. Naast het paasvuur vinden er in Haerst altijd nevenactiviteiten plaats, als bijvoorbeeld eierengooien. Het gezellig samenzijn met het hele buurstschap is een ander gemis deze Pasen. Het paasvuur op een weiland aan de Veenkampenweg bij Lichtmis is ook afgelast.


Archieffoto Weblog Zwolle

Meneer Kok, bij wie op zijn perceel aan de Vijfhoekweg in Haerst altijd het paasvuur plaatsvindt, is teleurgesteld maar wil geen enkel risico lopen dat door het paasvuur ergens brand gaat ontstaan. Dat er in de directe omgeving van de paasbult geen objecten zijn die brand kunnen vatten is geen reden om de bult toch te ontsteken. In Twente en de Achterhoek willen sommige buurtcomités ondanks het brandgevaar alsnog een paasvuur gaan maken, maar dat zal in Zwolle dus niet gebeuren. Volgend jaar hoopt Kok een nieuw paasfeest te kunnen organiseren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Geen paasvuur in Zwolle”

  1. Wat ik het allermooiste vind is dat bijna elk jaar in regio Zwolle – Hardenberg de paasvuren verboden worden en dat vlak over de grens het wel mag terwijl de wind richting regio Zwolle-Hardenberg staat.

    Denk dat die bult toch wel in vlammen zal opgaan……

Reacties zijn gesloten.