Week van de Amateurkunst in Zwolle

Zwolle – Een groot aantal Zwolse amateurkunstenaars en –verenigingen doen mee aan de landelijke Week van de Amateurkunst (WAK) van 14 t/m 21 mei.  Ook Zwolle wordt WAKker in deze week die zal bruisen van amateurkunst. 

wak.jpg

Optredens, exposities, open repetities, kunstmarkten, workshops… het gebeurt allemaal in die ene week, waarin  het kostbare, culturele kapitaal dat in Zwolle ruimschoots aanwezig is voor iedereen toegankelijk en zichtbaar gemaakt wordt. Amateurs tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers. Mensen die niet aan kunst doen maar wel nieuwsgierig zijn, kunnen tijdens de WAK proeven van verschillende kunstvormen. Op zaterdagmiddag 14 mei zal een daverende opening in de binnenstad van Zwolle plaatsvinden met dansers, een percussie-battle voor publiek op 200 trommels, capoeira-dans, een beroemde rapper en een straatparade van 7 show- & marchingbands.  Op andere dagen in die week zijn er kunstmarkten in de wijken, open repetities, jamsessies in café’s en een speciale tocht per roeiboot door de grachten van Zwolle op zoek naar verborgen kunst onder de bruggetjes.

In de week voorafgaand aan de WAK (dus vanaf 9 mei!!) en tijdens de WAK zelf zullen er in Zwolle iedere dag wekkers worden verstopt op geheime locaties. De wekkers tikken en gaan ieder uur af. Het aantal wekkers en een benadering van de locaties wordt dagelijks bekend gemaakt op de site www.kunstenzo.nl/WAK en via twitter worden er hints gegeven. @WAKkerZwolle

Op drukke dagen, zoals tijdens de opening van de WAK gaat er ieder uur een wekker af. De vinder van de wekker heeft prijs. De kleine middenstand, de horeca van de binnenstad in Zwolle werkt hier aan mee. Zeker 10 horeca-gelegenheden stellen gedurende die week 10 kopjes koffie beschikbaar. De vinder van de wekker krijgt op vertoon van de wekker bij het daarop vermelde café of restaurant twee kopjes koffie/cappuccino of thee naar keuze. Dit allemaal om wakker te worden. Had de wekker je nog niet gewekt, dan doet de koffie dat wel. Wakker worden met een gratis kopje koffie op een terrasje in Zwolle…. Wie wil dat nou niet?

De coördinatie is in handen van Kunst & Zo, hét kunstservicepunt van Zwolle. Het actuele programma van deze week kunt u vinden op www.kunstenzo.nl, onder het logo van de WAK. Ook te volgen via Twitter: @WAKkerZwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)