Wijktheater Dieze-Oost

Zwolle – Op 6 mei aanstaande speelt de wijktheatervoorstelling ‘Hier gebeurt nooit wat’ om 20.00 uur in de Anthonie van der Heimstraat 62-72. De voorstelling wordt gespeeld door (ex)bewoners van Dieze-Oost en is geinspireerd op verhalen en ervaringen uit deze wijk. De voorstelling vindt dan ook midden in Dieze Oost plaats: het publiek heeft uitzicht op een portiek en zes huiskamers waarin van alles gebeurt.

In de voorstelling maakt het publiek kennis met de levens van zes buren, een wijkbeheerder en twee kinderen uit dit portiek. Leer bijvoorbeeld Janet kennen, die nieuw is en graag goed contact met haar buren wil. Of Annechien, die de wereld liever op afstand houdt. Of mevrouw van Sonderen, die een oogje heeft op de wijkbeheerder Karst. Sommige van deze buren wonen er al jaren en zijn er van overtuigd dat er nooit meer iets zal veranderen, hoeveel brieven van de woningbouw ook anders beweren. Maar dan krijgt de nieuwe bewoonster een brief met belangrijk nieuws… Een voorstelling over gehorige huizen, intercomgesprekken, een knappe wijkbeheerder, schreeuwerige buren, veel te veel brieven en het onmisbare centrum De Terp. Voor alle toeschouwers is er (gratis) een lekker stuk taart en koffie of thee én er is live muziek.

Voor wie reserveert is de voorstelling gratis (sjoeke_marije@hotmail.com of 06-44110533), ‘aan de deur’ kost een kaartje ?1,50.

Dit project wordt ondersteund door Travers Welzijn en Gemeente Zwolle

Credits: Spel&Teksten: Carla de Boer, Joke Brans, Bernice Horst, Kaily van der Louw, Gré Stappenbeld, Meriam van de Capelle, Sior Lang, Sharon. Concept, regie, script: Sjoeke-Marije Wallendal

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Wijktheater Dieze-Oost”

Reacties zijn gesloten.