Bewoners onthullen nieuwe naam ‘Wanningstate’

Zwolle – Donderdag is op feestelijke wijze de nieuwe naam ‘Wanningstate’ onthuld door een aantal bewoners van het wooncomplex aan de Wanningstraat in Holtenbroek. Zij onthulden gezamenlijk de nieuwe naam boven de ingang van het complex.

19-05-2011_nieuwe_naam_wanningflat_3.jpg

Wanningstate heeft een enorme metamorfose ondergaan. Naast de fysieke verbeteringen, die in het najaar van 2010 zijn afgerond, is er ook hard gewerkt aan de sociale cohesie in het wooncomplex. “Dit was aanleiding om samen met de bewoners een passende naam te vinden voor dit prachtige complex”, zegt Gerke Brouwer, directeur van Openbaar Belang. “De nieuwe naam ‘Wanningstate’ is door de bewoners zelf aangedragen. Zij konden namen voor het complex inbrengen waaruit vervolgens door hen de naam ‘Wanningstate’ is gekozen met een meerderheid van stemmen. Ook kozen de bewoners de plaats waar de naam nu prijkt boven de ingang van het complex. Dat is ook de reden dat de bewoners zelf de nieuwe naam hebben onthuld”, aldus Gerke Brouwer.

19-05-2011_nieuwe_naam_wanningflat_4.jpg

19-05-2011_nieuwe_naam_wanningflat_2.jpg

19-05-2011_nieuwe_naam_wanningflat_1.jpg

Naast de nieuwe naam hebben bewoners onder de noemer ‘Samen leven is een kunst’ meegedacht over de identiteit van het complex, de leefregels en heeft men ideeën aangedragen voor het nog te ontwikkelen kunstwerk.

19-05-2011_nieuwe_naam_wanningflat_5.jpg

Gerke Brouwer: “Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich betrokken voelen bij hun eigen woonomgeving. Tijdens het groot onderhoud is de saamhorigheid aanzienlijk vergroot. Dit proces borduurt hierop verder. De mensen zijn trots op het complex waarin men woont. Daar doen we het voor!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bewoners onthullen nieuwe naam ‘Wanningstate’”

Reacties zijn gesloten.