Kunstveiling Phoenix levert mooie donatie op voor Semmy

Zwolle – Een cheque van 750 euro voor stichting Semmy was er vrijdagavond op het jaarlijkse feest van de Phoenix Basisschool in Zwolle-Zuid. Stichting Semmy bekostigt onderzoek naar de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen.

semmy.jpg

Voorziter Inge Cuijpers van de ouderraad overhandigde een deel van de opbrengst van het jaarlijkse schoolfeest aan wijkgenoot Rein de Jong, vader van Hidde die vorig jaar aan hersenstamkanker overleed. Het bedrag werd onder meer bijeengebracht via een veiling van door Phoenixleerlingen gemaakte kunstvoorwerpen. "Voor hersenstamkanker is nog geen levenreddende behandeling gevonden. Tot nu toe is de ziekte is alle gevallen nog fataal. Daarom is onderzoek keihard nodig om de deur op een kier te zetten naar een succesvolle behandeling,” zei Rein de Jong, mede namens zijn vrouw blij verrast over deze gift voor de stichting. ,,Pas als onderzoekers succes boeken in hun zoektocht naar een behandeling die aanslaat, kan er ook geld beschikbaar komen uit andere fondsen.”

Tot dan toe is de stichting Semmy – genoemd naar een ander kind dat aan hersenstamkanker is overleden – de enige financier van dit onderzoek. Jaarlijks wordt in ons land bij gemiddeld vijftien kinderen hersenstamkanker vastgesteld. Meer informatie: www.stichtingsemmy.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)