Limiet aantal deelnemers Triathlon Zwolle gehaald

Zwolle – De organisatie van de eerste triathlon in Zwolle op 10 september in en rondom de Milligerplas is verrast dat het de limiet van 100 deelnemers ruimschoots heeft overschreden.

Vorig jaar hield triathlonvereniging Triade een trial voor 20 deelnemers en voor dit jaar werd de limiet op 100 deelnemers. Wel is het mogelijk om in te schrijven via www.triathlonzwolle.nl voor de wachtlijst als er afmeldingen zijn. De atleten krijgen voor 1 september uitsluitsel over deelname. De ambitieuze doelstelling is inmiddels al overschreden. Er is echter nog wel volop ruimte bij de trio-triathlon. Voor triatleten die verzekerd willen zijn van een startbewjis is er nog de mogelijkheid om samen met twee anderen te strijden op een achtste triathlon. Daarbij is meedoen als trio een ideale en laagdrempelige manier om kennis te maken met de triatlonsport en daarnaast ook nog eens erg gezellig.

Start2Tri

Ook de Start2Tri cursus waarin 20 cursisten klaargestoomd worden voor de uitdaging van de achtste triatlon heeft haar limiet behaald en ook hiervoor is inschrijving niet meer mogelijk.

Veiligheid

Een deelnemerslimiet is door de organisatie ingesteld om de veiligheid te waarborgen voor deze eerste editie van de Zwolse triathlon. Zowel het parcours als de organisatie zullen tijdens deze eerste editie moeten ervaren hoe alles gaat verlopen en Duikvereniging Octopus zal de organisatie helpen met de veiligheid van de zwemmers in de Milligerplas.

Milligerplas

De eerste triathlon van Zwolle wordt gehouden rondom de Milligerplas in Stadshagen en Strandhuis Milligerplas heeft zich bereid getoond om als thuisbasis voor het ophalen van startnummers en dergelijke te fungeren.

Zwemmen, fietsen en lopen

Het zwemparcours van 500 meter ligt in de Milligerplas, 20 kilometer wordt gefietst in twee rondes richting Hasselt en over de Zwolse dijk terug. Tot slot gaat het loopparcours van 5 kilometer door de wijk Stadshagen, waarna de finish zal plaatsvinden op de kade nabij het Strandhuis Milligerplas. Voor toeschouwers is er volop ruimte op de kade en voor de deelnemers is er niets motiverender om onder luid applaus en aanmoedigingen de wissels te maken en uiteindelijk te finishen!

Vrijwilligers

De organisatie is nog op zoek naar verkeersregelaars en andere vrijwilligers die 9 en 10 september beschikbaar zijn om te helpen met opbouw en afbraak. Hiervoor aanmelden via info@triathlonzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)