FC Zwolle mist op nippertje promotie

|   Laatste wijziging

Venlo – FC Zwolle heeft na een turbulente wedstrijd tegen VVV-Venlo de promotie naar de Eredivisie op het nippertje gemist. In de finale voor de promotie had Zwolle de hele wedstrijd het betere van het spel maar speelde 2-2 gelijk. Dat was niet genoeg voor promotie omdat VVV eerder in Zwolle met 1-2 wist te winnen.

Zwolle startte goed. Sjoerd Ars scoorde in de 25e minuut via een penalty na een overtreding door Timisela op de doorgebroken Yanic Wildschut (0-1). 20 minuten laten viel een penalty aan de andere kant toen Keeper Diederik Boer een speler van VVV vloerde. Tóth scoorde de gelijkmaker (1-1). Nacer Maachi maakte in de 59e minuut met een fraai schot de 1-2, een stand met een verlenging in het vooruitzicht. Die stand bleef een lang op het scorebord staan. FC Zwolle speelde vanaf de 68e minuut tegen 10 spelers van VVV toen Tóth zijn tweede gele kaart, en dus rood kreeg. Zwolle stevende op een verlenging af. Dat was niet onlogisch, omdat Zwolle beter was dan de Limburgers. Musa scoorde in de 87e minuut de voor Zwolle fatale 2-2. Timisela van VVV kreeg ook nog een rode kaart. FC Zwolle kon daarna niet meer tot scoren komen. Na een mooi maar ook wisselvallig seizoen mogen de spelers van FC Zwolle nu op vakantie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

48 gedachten over “FC Zwolle mist op nippertje promotie”

  1. Helemaal aan jezelf te danken!!!!!!
    Wat een vreselijk labiele ploeg! Tegen 10 man en je kan nog geen normale aanval opzetten.

  2. FC Zwolle denkt al weken dat ze kampioen zijn. Met de onnodige rode kaarten van Boer en Botteghin en hun schorsingen kwam Zwolle in slecht weer. Ze dachten het nog wel te redden. Zwolle had weken geleden al binnen moeten zijn. De mentaliteit was vandaag erg goed, maar kwam te laat voor de hoogmoed van de laatste maanden.

  3. Wat onterecht, zo zonde. En ja, ze hebben het eerder dit seizoen laten liggen, dat weten we nu wel. Maar als één ploeg vandaag verdiend had te winnen dan was het Zwolle wel. Nu maar weer opladen voor de de Deventer koek en de Lange Leegte, zucht.

  4. Art, kan ik morgen die ene tv die je nog op zolder hebt een paar weekjes lenen? De afstandsbediening en handjes waren net iets te zweterig van spanning en frustratie.

  5. Laat maar zien dat je nog steeds een trotse Zwolle supporter bent, en wacht vanavond de bus met spelers op. En bedank ze voor een seizoen met een lach en een traan. Zo is het echte leven tenslotte ook.

  6. Na berusting wordt het tijd voor het opmaken van de balans. Is er ooit een situatie in het betaalde voetbal geweest waar een BVO met 13 punten voorsprong promotie weggeeft??? Wie is verantwoordelijk voor dit drama!

  7. Mijn hart zal voor altijd bij FCZ liggen, dat staat gewoon vast, maar potverdrie zeg, dit had NOOIT mogen gebeuren allemaal, wat een drama..

  8. Bericht door Marcello, op 29 mei 2011 om 18:48
    FC Zwolle denkt al weken dat ze kampioen zijn. Met de onnodige rode kaarten van Boer en Botteghin en hun schorsingen kwam Zwolle in slecht weer. Ze dachten het nog wel te redden. Zwolle had weken geleden al binnen moeten zijn. De mentaliteit was vandaag erg goed, maar kwam te laat voor de hoogmoed van de laatste maanden.

    In de nacompetitie hebben ze zich niet 1 x kampioen gewaand!! De gehele nacompetitie hebben ze gestreden en geknokt voor alles wat nodig was….

    Ik ben mega trots op basis van de nacompetitie, goed gestreden en passie zat er in. Mijn klote gevoel van het ”in de steek laten” bij de laatste maanden is weg….

    Er zijn meerdere spelers die nu weg gaan, prima ga maar weg, er zijn supporters die zich nu niet meer laten zien, prima blijf ook maar weg!

    Maar er zullen altijd mensen zijn die blijven komen en ik ben super trots dat ik er daar 1 van mag zijn:

    WIJ ZIJN ZWOLLE!

  9. waarom ? tegen 10 man gaan ze achteruit spelen ?

    20 min. nog ,,, dan al denkende verlengen?

    volgend jaar maar weeeeer hopen op echt voetbal:'(

  10. Bericht door Zuidski1., op 29 mei 2011 om 19:10
    Mijn hart zal voor altijd bij FCZ liggen, dat staat gewoon vast, maar potverdrie zeg, dit had NOOIT mogen gebeuren allemaal, wat een drama..

    Het was idd een nu of nooit moment, is klote, doet pijn….

  11. Er zijn meerdere spelers die nu weg gaan, prima ga maar weg, er zijn supporters die zich nu niet meer laten zien, prima blijf ook maar weg!

    Maar er zullen altijd mensen zijn die blijven komen en ik ben super trots dat ik er daar 1 van mag zijn:

    snel gedaan;) hoe was de terug reis van uit venlo?

    de bussen zijn nog niet in zwolle,

    denk wel dat veel fans naar het stadion komen

  12. BLOND ???

    Bericht door Natascha, op 29 mei 2011 om 19:38
    ja-tja wat is je bedoeling van dit bericht aan mij?

    je snap er dus wel van haha;)

  13. n=f

    En nee ik ben niet blond en ik snap echt niet zo goed waarom je dit zo aan mij vraagt…

    Vermoedelijk omdat ik niet in Venlo was maar ik ben dit seizoen misschien 6 uitwedstrijden (waar ik met de auto naar toe mocht) meegeweest en als jij vind dat ik ze allemaal mee had moeten gaan dat vind ik dat jammer voor jou…

  14. Tis balen maar ze hebben de nacom goed gevochten! Rijden nu bij heerde dus zo nog ff spelers bedanken bij het home. En morgen half 8 afscheid nemen van de spelers komt allen!!!!!!

  15. En daar was weer de waardering van iig Appie en Ars ( die kon ik tenminste goed zien door al het rook van de fakkels;D).

  16. Zo verliezen is zuur.

    Laten we komend seizoen dan echt het kampioenschap pakken. Heb liever zo’n schaal dan via de achterdeur de eredivisie binnen te komen.

  17. Diederik Boer moet binnenkort op het politiebureau verschijnen. De doelman van FC Zwolle zou gistermiddag een ballenjongen van VVV-Venlo hebben geslagen, zo meldt het AD.

    Boer maakte zich kwaad omdat de jongen de bal niet snel genoeg terug gaf naar zijn zin. Daarop sloeg hij de knaap. Het incident gebeurde vlak voor het vak met de harde kern van VVV. De fans reageerden furieus.

    Na afloop stonden tientallen supporters van VVV Boer op te wachten op de parkeerplaats bij stadion De Koel. De doelman kon door vijf bewakers veilig naar de spelersbus worden begeleid. De ballenjongen deed aangifte bij de politie.

  18. Upendi dat doen ze al jaren maar het lukt steeds niet op het laatst .Komen steeds net dat beetje kracht en geluk te kort dat ze nodig hebben

  19. Jammer, echt heel jammer dat FC Zwolle het niet gered heeft, ze hadden het gisteren zeker verdiend! Wanneer gaat het vaderlandse scheidsrechterskorps nu eens dat ridicule tijdrekken eens aanpakken? Voortaan gewoon bij iedre vertragingsactie, 1,5 minuut speeltijd bijtellen. Gisteren had er wel 8 minuten extra tijd bijgeteld mogen worden, nu wordt de aanvallende ploeg benadeeld. In Engeland bv. maken ze korte metten mit dit soort ongein, door gewoon de zuivere speeltijd erbij te tellen. Diederik Boer is wel een enorme sukkel trouwens, hoe dom en laf kun je zijn om een ballenjongen te gaan slaan? Meneer moet eens beseffen dat hij een voorbeeldfuncyie heeft, ik hoop dan ook dat FC Zwolle hem een forse boete geeft.

  20. hallo stadshagenees,

    Was je erbij toen diederik heeft geslagen? stond je er met je neus er boven op? heeft hij uberhaupt wel geslagen? of was het meer schreeuwen en de bal uit zijn handen pakken? kortom als je het zeker weet dat hij dat heeft gedaan mag je dat roepen.. nu vind het niet echt gepast om zulke dingen te zeggen!

  21. Beste Evert, haha, zo’n ballenjongen doet waarschijnlijk aangifte omdat hij dat leuk vindt? Tuurlijk joh…

  22. Kijk en oordeel zelf stadshagenees,

    l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_comm_lsvideoId/1_5260130#

    De ballenjongen goot de bal weg als boer de bal van hem af moet pakken aangezien hij de bal niet aan Boer geeft zoals dat hoort.

  23. Bericht door ja-tja, op 29 mei 2011 om 19:21
    waarom ? tegen 10 man gaan ze achteruit spelen ?

    Om de krachten te sparen? Zwolle was er volle bak op gekletst. Als er vol door was gegaan en ook mis was gegaan, dan roept iedereen weer wat anders.

    Het is gewoon k*t, kl*te en een f*ck zooi. Ben er echt kapot van (geweest). Ik dacht echt dat we het (eindelijk eens) gingen redden.

  24. Bericht door Stadshagenees, op 30 mei 2011 om 14:20
    Beste Evert, haha, zo’n ballenjongen doet waarschijnlijk aangifte omdat hij dat leuk vindt? Tuurlijk joh…

    Nee dat heeft hij onder druk gedaan. DB moest excuses aanbieden dan zou er geen aangifte gedaan worden.

  25. Bericht door Stadshagenees, op 30 mei 2011 om 17:11
    Het hebben van eeneigen mening is iets anders dan de pretentie hebben Loes beter te weten…

    Alleen zou je NOOIT toegeven dat je ongelijk hebt.

  26. Dat gebeuren tussen DB en de balle jonge doet me denken aan de rollo reclame……..

    Niet om db te vergelijken met een olifant.
    Maar dat jochie verschilt kwa gedrag niet veel.

Reacties zijn gesloten.