Zomeravondlezing over Thomas a Kempis

Zwolle – De afgelopen dagen kwam in het nieuws dat de reconstructie van het gezicht van Thomas a Kempis mislukt is. Het echte beeld van Thomas blijft daardoor onbekend. Toch gaat kerkhistoricus Gert van Klinken, kenner van Thomas a Kempis, een poging doen om een beeld te schetsen van Thomas. Hij doet dat zaterdagavond 25 juni om 20.30 uur tijdens een zomeravondontmoeting bij het monument van Thomas a Kempis op begraafplaats Bergklooster.

Eerst zou Karin van Lieverloo van de Fundatie de gastspreker zijn over het beeld van Thomas a Kempis. Vanwege ziekte heeft ze helaas af moeten zeggen. Gert van Klinken zal in haar plaats spreken. Gert is kerkhistoricus aan de Theologische Universiteit van Kampen. Daarnaast is Gert van Klinken Thomas a Kempis kenner en verzorgt hij rondleidingen op Bergklooster samen met Bert Pierik.

De Stichting Thomas a Kempis heet u graag zaterdagavond van harte welkom. Het geheel zal muzikaal omlijst worden door Maaike Gerritsen en Rivka Ruiter. De toegang is gratis en de bijeenkomst zal ongeveer een half uur duren. Na afloop is er thee of koffie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)