Solarteam Windesheim 2e tijdens regatta op Werbellinsee

Zwolle – Het Solarteam van Windesheim was een van de teams uit verschillende Europese landen die het vierde weekend van juni meededen met de Solarboat-Regatta op de Duitse Werbellinsee. In de wedstrijd, die bestond uit een lange afstandsrace (30 km), een sprint en een slalom, behaalde het Windesheim Solarteam respectievelijk een derde en twee eerste plaatsen. Dat leverde het team een gemiddelde tweede plaats op.

solarteam.jpg

Op de lange afstand werd Windesheim derde. Dat had te maken met de bewolking en een lagere accu capaciteit, waardoor de Solarboot onvoldoende vermogen had. Bij de sprint deed het Windesheim Solarteam iedereen versteld staan en behaalde -evenals bij de slalom- de eerste prijs

Ook werd er tijdens de Solarboat-Regatta op de Werbellinsee een designprijs uitgereikt onder alle deelnemende boten. Het Windesheim Solarteam, dat meedeed met een A- en een B-boot, sleepte voor de B-Boot de designprijs in de wacht. Windesheim scoorde goed op het gebied van functionaliteit, , uiterlijk en innovatie. Ook het feit dat er vier personen in de boot kunnen zitten en dat de romp aan de bovenkant net zo breed is als de panelen werd gewaardeerd.

Aanstaande woensdag vertrekt het Windesheim Solarteam naar Zeeland voor de Dutch Open Solarboat Challenge, in de wateren van Zeeland en Vlaanderen. Ook daar verwachten zij een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)