Het weer: wisselvallig

Zwolle – Zaterdag begint met vrij veel bewolking, af en toe wat zon en een enkele bui. In de loop van de dag neemt de buiigheid langzaam weer toe. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind en de temperatuur is vergelijkbaar met die van vandaag.

08-07-2011_weerfoto_dierenweide_en_park_wezenlanden_.jpg

Dierenweide en Park De Weezenlanden

Later in de middag concentreren de buien zich wat meer op het oosten van het land. In het westen blijft het dan op de veel plaatsen droog en breekt wat vaker de zon door. Aan het begin van de avond houden de buien het voor gezien en blijft het in het hele land droog. In de nacht komen in het hele land opklaringen voor.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en valt de buienkans een stuk lager uit. Door de zonnige perioden kan de temperatuur wat verder stijgen en komt uit tussen 20 en 25 graden. Alleen in het zuidoosten van het land ontstaan toch weer buien die de zon voor enige tijd aan het zicht onttrekken.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af en het blijft vrijwel overal droog. Met 21 graden aan zee tot 24 graden in het binnenland en een zwakke westenwind is het aangenaam zomerweer. Ook dinsdag wordt zo’n dag. Omdat de wind wat meer naar het noordwesten draait valt de temperatuur in het noorden en westen een graad lager uit. In Noord-Brabant en Limburg komt er juist een graadje bij en kan het lokaal 25 graden worden.

Het vrij zonnige zomerweer met temperaturen tussen 20 en 25 graden lijkt daarna nog een paar dagen aan te houden. Tegen het volgende weekend vind er mogelijk een omslag naar buiig weer plaats.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: wisselvallig”

  1. Tegen het volgende weekend vind er mogelijk een omslag naar buiig weer plaats.

    Maak je geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

Reacties zijn gesloten.