Renovatie Openluchtbad Zwolle kan beginnen

Zwolle – Met de toezeggingen van financiële middelen door zowel de provincie Overijssel als de gemeente Zwolle, kan de renovatie van het Openluchtbad eindelijk beginnen! De renovatie van rijksmonument Openluchtbad Zwolle gaat naar verwachting vijf miljoen euro omvatten.

De gemeente Zwolle ontvangt van de provincie Overijssel 2,7 miljoen euro voor de restauratie van het Zwolse Openluchtbad. Dit maakte gedeputeerde Maij donderdag 7 juli 2011 tijdens een bijeenkomst in het Openluchtbad bekend. De gemeente Zwolle had zelf al eerder € 1,3 miljoen gereserveerd en afgelopen maandag 11 juli is dit bedrag opgehoogd tot € 2,8 miljoen. In totaal is nu dus ruim vijf miljoen euro beschikbaar! In het komende najaar start de renovatie.

Er is al veel voorbereid maar er moeten ook nog veel details worden uitgewerkt. Dit wordt nog een hele klus! Het projectteam staat onder leiding van BiermanHenket Architecten uit Esch (bij Vught). Alferink Van Schieveen uit Zwolle is verantwoordelijk voor het uitwerken van de betonconstructies. Nederlands specialist in zwembadtechnieken Hellebrekers heeft het denkwerk voor de technische installaties verricht. Peter Haverkort (bestuur), Ron van de Berg (beheerder) en Martin van Noort (bestuur) leveren inbreng om de exploitatiedoelstellingen te behartigen. De totale renovatie staat onder regie van de gemeente Zwolle; zij zijn immers de eigenaar van het Openluchtbad.

Als eerste komen de bassins en de leidingen in de directe omgeving van de bassins aan bod want de bassins hebben in de afgelopen 80 jaar veel te lijden gehad door de hoge winterse grondwaterpeilen. De renovatie van de bassins gaat er tevens voor zorgen dat toekomstige hoge grondwaterpeilen geen invloed meer hebben. De randen van de bassins zijn 20 jaar geleden aangepakt maar helaas is dat toen niet goed gedaan; ook de randen worden daarom volledig vernieuwd. Tot slot worden de duikplanken aan de linkerzijde weer terug gebracht. Om het mogelijk te maken om tijdens het natte najaar en een koude winter door te kunnen werken, wordt er een enorme en geconditioneerde tent over de bassins geplaatst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Renovatie Openluchtbad Zwolle kan beginnen”

  1. Ik ben bang dat het toch een zwembad blijft voor abonnementhouders.
    Aangezien het zwembad draait op vrijwilligers en haar leden.
    Zodra het niet meer noodzakelijk is om een abonnement te hebben om te kunnen zwemmen in het openluchtbad, denk ik dat het aantal leden ook achteruit zal gaan, waardoor er een groot aantal mensen verdwijnen die helpen bij het draaiende houden van het bad. Gezien het feit dat abonnees nu verplicht zijn om vrijwilligerswerk te doen. Wanneer er meer losse kaartkopers zijn, kan het bad niet van hen vragen om zo nu en dan de wc’s te schrobben e.d.:(

  2. Hoera, hopelijk kunnen de leden van het zwembad volgend jaar genieten van een iets langer seizoen. Want het bedrijfs klaar maken van de baden zal nu behoorlijk korter zijn.

  3. Evert, zou mooi zijn als dat zou kunnen. Ik heb geen ?? 150 voor een abonnement over want ik zwem maar 2 a 3 keer in open water. Maar in het openluchtbad zou vaker zwemmen met de kinderen.

  4. Ingrid, Tja maar die bevindt zich niet in straks de grootste wijk van Zwolle waar een waterspeelparadijs wel zal passen 8)

  5. Wat gebeurt er eigenlijk met hanze en aabad dan? gaan die plat of worden ze nog ingebruik genomen als de nieuwe bad er staat?

  6. @Gerrit 01, tja wat je centraal noemt, terwijl er in de buurt er ook al een nieuw hoofdbad komt.
    /quote]

    centuurbaan is toch centraal?

  7. centuurbaan is toch centraal?

    Ja maar daar komt het nieuwe hoofdbad ook met sluiting van bv stilobad is er weer eens tijd voor goed bad in de wijk.

Reacties zijn gesloten.