Selhorstpad biedt prachtige natuur dichtbij de stad

Zwolle – Het Selhorstpad, een nieuw fietspad in de recreatiezone Herfte-Wijthmen is gereed. Vanuit het centrum van Zwolle ben je in een kwartier fietsen in een prachtig stuk natuur. Door de aanleg van het Selhorstpad zijn meerdere rondjes te wandelen en te fietsen: bijvoorbeeld om de Wijthmenerplas.

selhorstpad.jpg

Het fietspad is door de gemeente aangelegd met een bijdrage van de provincie Overijssel. Langs het fietspad zijn diverse bankjes geplaatst om te kunnen uitrusten en genieten van de Herfterwetering. Het fietspad biedt bovendien een fraai uitzicht over het dal en de golfbaan van de golfclub Zwolle. Waterschap Groot Salland gebruikt het natuurgebied rond de Herfterwetering voor de opvang van overtollig regenwater. Voor Zwollenaren en toeristen biedt het waterlandschap een mooi wandel- en fietsgebied. De combinatie van deze twee functies levert een extra winst op voor natuur, water en recreatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Selhorstpad biedt prachtige natuur dichtbij de stad”

  1. In Berkum hebben we het wijkwandelpad, echt een aanrader gaat dwars door de natuur bij de vecht.1 van de wijkgidsen is de welbekende heer Bertus S, hij kan u 100 derden verhalen vertellen tijdens deze tocht. Na afloop kan men dan een versnapering drinken in wijkcentrum de Weyenbelt.Een aanrader dus.

  2. Gek toch, geboren in de Indische Buurt in 1946 liepen wij op zondagen naar Dieze, Langenholte en de Koppels. We hadden niets bij ons, zelfs geen eten of drinken, er waren geen verwijsborden, geen bankjes, we liepen gewoon en genoten van de natuur, vogels, bloemen; we sprongen over slootjes, plukten bloemen en kwamen na een uur of twee/drie zeer voldaan thuis en zetten die bloemen in een vaas en genoten er nog dagenlang van.

  3. Heel leuk fietspad en een hele mooie omgeving. Alleen wordt het laatste stukje langs de spoorlijn ook nog voorzien van asfaltbeton ? Van de week was dat nog verhard zand.

    Zou ook fijn zijn als de overgang van fietspad en bruggetje iets beter was, moet toch niet zo’n probleem zijn.

  4. Gek toch, geboren in de Indische Buurt in 1946 liepen wij op zondagen naar Dieze, Langenholte en de Koppels. We hadden niets bij ons, zelfs geen eten of drinken, er waren geen verwijsborden, geen bankjes, we liepen gewoon en genoten van de natuur, vogels, bloemen; we sprongen over slootjes, plukten bloemen en kwamen na een uur of twee/drie zeer voldaan thuis en zetten die bloemen in een vaas en genoten er nog dagenlang van.

    Heerlijke nostalgie 🙂

  5. Ik denk dat Hans Stoel bedoelde: ‘100en verhalen’ maar dat er dus ‘derd’ te veel staat…
    In deze wijk zijn ook veel wandelpaden… Heel leuk hoor om veel te wandelen! En zo’n initiatief waardeer ik dan ook wel!
    Maar waarom is het volgens hlb zo bijzonder dat hij dat vroeger op deze manier deed, vraag ik me af. Ik vind het nog steeds leuk om te wandelen, al vind ik het wel fijn om tegenwoordig met die onverwachte warmtes en droge lucht water bij me te hebben. Trouwens: ben ik dat vergeten dan is er altijd wel een bedrijf in de buurt om even wat te kunnen drinken!

  6. @hlb In 1946 was ik er nog niet, maar wat ik wel herkenbaar vind, is dat er vroeger niet zoveel werd gegeten en gedronken. Geen hapjes mee naar school, wandeltocht zonder eten, drinken en zeker geen snoep. Lekker wandelen kan nu ook nog, en in Zwolle is er in elke wijk nog wel een mooie tocht te maken. Laten we dat koesteren.

  7. HLB bedoelt: zonder is het ook leuk. En dat wandelen was gewoon. Misschien moet tegenwoordig alles teveel uitgestippeld worden(denk ik).

Reacties zijn gesloten.