FC Zwolle wint van Real Mallorca

|   Laatste wijziging

Putten – FC Zwolle heeft donderdagavond in Putten een goede prestatie geleverd door de oefenwedstrijd tegen Real Mallorca met 1-0 te winnen. Het doelpunt werd in de 23e minuut gemaakt en kwam op naam van Nassir Maachi.

De Zwollenaren troffen donderdagavond een tegenstander van formaat, de nummer 17 van de Spaanse Primera Division van het afgelopen seizoen. In een waterig avondzonnetje op sportpark Putter Eng in Putten werd er afgetrapt tegen de club van Jonathan de Guzman. In de eerste helft waren het vooral de Blauwvingers die druk zette richting de goal van de Spanjaarden. Na enkele kleine kansen, was het Maachi die in de 23ste minuut de enige goal van de wedstrijd maakte. Na een steekbal van Arne Slot, wist Maachi knap de Spaanse doelman te passeren. Waar de Zwollenaren in de eerst helft druk wisten te zetten, knokte de Spaanse ploeg zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. De ploeg van Michael Laudrup wist met goede combinaties enkele kansen te creëren. Tot scoren kwam het echter niet. Ook niet toen Said Bakkati in de laatste tien minuten zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Zwolle maakte een goede indruk, Met name de verdediging stond goed. Op het middenveld blijkt Bannink een versterking te zijn. Aanvallend zijn er nog wel zorgen na het vertrek van Ars, Schreurs Wildschut en Kluin. Over goed twee weken begint de competitie en versterking op korte termijn is zeer wenselijk. Eerst komende zaterdag tegen weer een mooie tegenstander. Op het mini-toernooi van VV Berkum speelt FC Zwolle tegen het Duitse HSV.

Opstelling FC Zwolle: Ter Wielen, Pot, Lachman, Aafjes (60. Saymak), Bakkati, Bannink, Maachi, Achenteh, Mamedov (37. Hiwat), Slot, van de Berg

Scoreverloop: 23. 1-0 Maachi

Gele kaarten: van de Berg

Rode kaarten: Bakkati (2 x geel)

Real Mallorca werd in 1916 opgericht en speelt 19 seizoenen in de Primera Division, het hoogste niveau in Spanje. In 1998 verloor het de bekerfinale van FC Barcelona, maar daardoor mocht de club wel deelnemen aan de UEFA Cup het seizoen erop. Het Europese debuut was een succes, want Real Mallorca haalde de finale, maar verloor daarin met 2-1 van Lazio Roma. In 1999 en 2001 eindigde de club als derde in de Primera Division, de hoogste klassering in de clubhistorie.

Momenteel heeft Real Mallorca in Jonathan de Guzman) een bekende speler. De ex-Feyenoorder stond na een goed seizoen in de belangstelling van Atletico Madrid, maar de club heeft hem dit jaar nog vast kunnen houden. Trainer is Michael Laudrup (ex-Ajax en FC Barcelona). Inmiddels is ook de ex-Feyenoorder Gianni Zuiverloon gekoppeld aan de club van het vakantie-eiland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “FC Zwolle wint van Real Mallorca”

  1. Bericht door Natascha, op 22 juli 2011 om 06:34
    Waar zijn nu alle haters met hun commentaar?

    Waar zijn de supporters met hun commentaar?
    :D:D:D

  2. Ik feliciteer FC Zwolle met deze mooie overwinning.
    Zeker als Real Mallorca gezien moet worden als een team van internationaal niveau.
    Het zal FC Zwolle zeker stimuleren om met zelfvertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet te gaan.

  3. Lijkt me uitgemaakte zaak, Natascha: ze hebben tegenstanders van formaat nodig om zelf goed uit de verf te komen. Mooi resultaat van onze FC!

Reacties zijn gesloten.