20 woningen beklad aan Assendorperstraat

Zwolle – Maandagmorgen 26 juli is aangifte gedaan van vandalisme /vernieling door gespoten graffiti op zo’n 20 woningen aan de Assendorperstraat. Die waren waarschijnlijk aangebracht in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli jl.

26-07-2011_graffiti_assendorp_01.jpg

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze vernielingen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Naar deze vernielingen, die de nodige schoonmaakkosten tot gevolg hebben, wordt een onderzoek ingesteld.

26-07-2011_graffiti_assendorp_02.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_04.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_09.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_03.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_05.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_06.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_07.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_08.jpg

26-07-2011_graffiti_assendorp_10.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

53 gedachten over “20 woningen beklad aan Assendorperstraat”

  1. Het zal je woning maar wezen!! De daders met een tandenborstel de muur laten schoonmaken. Ik vraag me af of deze kliederaars hun eigen nest ook bevuilen.

  2. De politie moet een database aanmaken met alle tags. Als ze ergens een tag van een persoon vinden, de hele stad schoon laten maken. >:(>:(>:(>:(

  3. hahaha, Konger lacht zich rot!
    die konger heeft een paar mooie kiekjes van zijn tagjes! Zal wel motiverend zijn voor anderen om nu weer op pad te gaan en kijken of ze die konger kunnen overtreffen.

    Is wel veel schade voor 1 man. Schrijfstijl van de naam Konger verschilt ook(zie de ‘e’ en de ‘r’ terwijl in de regel de meeste schrijvers hun tags meestal in eenzelfde vorm kiezen en zo authentiek proberen te blijven.
    Is/zijn volgensmij een beginner(s). Op de plekken dat het spannend is zie je een verlies van aandacht voor het zetten van zijn tag(slordig). En die throw up kan die beter nog even op oefenen.

    Hoop dat er snel weer een legale/gedoogde graffitti wand in Zwolle komt, want iedereen die nu wilt oefenen is aangewezen op de straat en de gevels. Konger is niet de eerste en zeker niet de laatste die met een bus en een vetcap de stad doorgaat.

    Ja, ben een liefhebber en ook van tags als die goed worden uitgevoerd, nee ik ben niet Konger.

  4. Graffiti(-kunst) ja. Tags? De zetters van die dingen mogen van mij de rest van hun leven alles boven minimumloon/uitkering inleveren bij de staat. Verachtelijke figuren. Tags doe je namelijk niet in een gedoogzone, die doe je overal en dat betekend dus de eigenaren van het (on)roerendgoed op hoge kosten jagen.

  5. Geloof het niet, maar een tag zetten is naar mijn iedee ook een kunstvorm. Je kan het vergelijken met calligrafie. Het moet in een keer goed. Als een tag goed in verhouding staat is dat een vaardigheid die je niet snel onder de knie hebt met alleen een spuitbus. Konger hierboven gebruikt een vatcap en de letters staan niet in verhouding of compleet met elkaar, dus vind het niet zo bijzonder. Ervaren schrijvers hebben een eigen schrijfstijl die herkenbaar is. Onderling wordt deze stijl geclaimd dus mocht je een stijl kopieren kan je daar een reactie op verwachten.

  6. Die hufters hadden de Hortensiatunnel ook al onder handen genomen!

    Dit is gewoon vandalisme en heeft met kunst niets te maken! Als je voor je kunst bezittingen van anderen moet slopen/bekladden heb je pech gehad en moet je het maar achterwege laten.

    @John: je bent een liefhebber zeg je. Weet je dan ook wat er mis is met de gasten die dit doen? Iemand met gezond verstand doet dit volgens mij niet. Hebben ze te veel van die verfdampen ingeademd? >:(

  7. Ik hoop dat ze bij jou dehele keet volspuiten Jon, foi wat een geneuzel kunst vraag even aan de mensen die het is overkomen wat ze ervan vinden.

  8. ls het nu en mooie graffiti is of kleurrijk, maar het lijkt ook nergens op.
    Eens: vandalisme, en dus bestraffen en laten betalen.

  9. *proest* zo kire, is een kenner?hahaha, probeer het nog eens keer! Alle grafitti in nederland begon met taggen en is niet weg te denken, mop.

    @janus, ze zullen die caravan van jou niet zo snel onderspuiten of wel?

    Geen idee wat er mis is met die gasten, maar ik vind het meeste wel mooi. Dus ik hoop dat ze nog beter worden en op meer gewaagde plekken hun ding doen. Als je het niet met me eens bent prima!

  10. @john

    Als het dan toch zo kunst is, laat ze het dan op hun eigen eigendommen doen. Ik kan nog zo mooi schilderen, als ik dat op een motorkap doe van jouw auto, heb ik wel een probleem. Toch?

    Ik heb iets teveel geld uitgegeven aan nieuwe (gevel)verf om iets anders dan diepe walging te voelen voor taggers.

  11. natuurlijk, de gevolgen en de straffen zullen niet misselijk zijn, maar als zij bereid zijn om die risico’s te nemen om hun naam te schrijven dan zit daar een bepaalde gedrevenheid achter die ik wel kan waarderen. Voor de rest begrijp ik dat de enorme nasleep van de ‘slachtoffers’ van deze ‘vernielzucht’ ook vervelend is. Ik zie het ook liever niet op particuliere of oude monumentale gebouwen, voor de rest mogen ze van mij hun gang gaan.

  12. De zilverkleurige ’tags’ die afgelopen weekend in de Assendorperstraat in Zwolle en omgeving werden aangebracht zijn afkomstig van graffitispuiter ‘Konger’. De spuiter is op internet vrij gemakkelijk te vinden.
    Op graffitiwebsite http://www.kingortoy.com levert hij regelmatig foto’s aan van zijn graffitiwerk. Een poging om contact te krijgen met medewerkers van de website of met ‘Konger’ zelf leverden gisteren niets op.

    Voorzitter Roger Miellet van Vereniging Winkelgebied Assendorp is niet blij met de graffiti. “Ik vind het walgelijk. Dit heeft niets met kunst te maken.” Een gezamenlijk anti-graffitibeleid hebben de winkeliers in Assendorp nog niet, maar Miellet hoopt wel dat dat er komt. “Het gebied is sinds kort een Bedrijven Investeringszone (BIZ). We hopen dat we op die manier tot een gezamenlijke aanpak van graffiti kunnen komen.”

    De politie roept getuigen op om zich te melden via: 0900-8844, anoniem melden via: 0800-7000.

    Stentor

  13. @john juist door ze hun gang te laten gaan op niet particulier/niet monumentaal en je goedkeuring te geven, stimuleer je dat ze doorgaan, en de meeste taggers slaan de particuliere panden niet over (alsof een winkelier of bedrijf de kosten wel makkelijk kan betalen…). En helaas zijn ze heel moeilijk te pakken.

    Ik weet wel dat als ik zo’n puisterig pubertje betrap bij mijn huis dat ik daarna de politie kan bellen met de mededeling dat een vandaal per ongeluk met zijn neus tegen mijn muur is aangelopen.

  14. Ophangen dit soort tuig,dat sommige mensen het ook nog als kunst beschouwen.

    Een goed pak slaag en ze zijn het wel afgeleerd,dit is zo ASOCIAAL.

    Verpest het hele straatbeeld en wie draait weer voor de kosten op

  15. Ik weet wel dat als ik zo’n puisterig pubertje betrap bij mijn huis dat ik daarna de politie kan bellen met de mededeling dat een vandaal per ongeluk met zijn neus tegen mijn muur is aangelopen.

    Same here! 😀

    Ik vind graffiti op moderne kantoorpanden die niet in particulier bezit zijn ook ontsieren. Het is gewoon jammer!

    Als het dan toch zo kunst is, laat ze het dan op hun eigen eigendommen doen. Ik kan nog zo mooi schilderen, als ik dat op een motorkap doe van jouw auto, heb ik wel een probleem. Toch?

    Helemaal mee eens!

  16. Juist, gewoon met je fikken van andermans spullen afblijven, kantoorpanden of particulier, maakt niet uit. Het probleem van deze tijd is dat men meent alles te mogen doen met (vooral) dingen van anderen. Waardeloos!

  17. Overduidelijk het werk van een kansloze. Hoezo kunst ?

    De teken- en schrijfkunsten van een doorsnee kleuter zien er toch echt beter uit.

    Daarnaast is deze persoon een enorme lafbek. Blijf verdomme van andermans spullen af !

  18. Als ik zo een kliederaar (heeft niets met kunst te maken) betrap op het onderkliederen van mn huis dan breek ik alle vingers één voor één.

  19. Bericht door Berend, op 27 juli 2011 om 15:59
    Als ik zo een kliederaar (heeft niets met kunst te maken) betrap op het onderkliederen van mn huis dan breek ik alle vingers één voor één.

    Alle vingers van hem/haar of die van jou? 😉 (Flauw…ik weet het 🙂 )

  20. wat een sportschooltaal hier zeg. Voor de rest ben ik het op sommige vlakken wel eens met john.

    Graff can’t be stopped.

  21. stoere manneh! hahaha, wie beoordeelt wat wel of niet kunst is? de mainstream? dacht het niet!

    Zijn we het er dan wel met zijn allen eens dat er een nieuwe gedoogplek moet komen? Waar plek is om mooie kunstwerken/pieces te (leren)maken?

  22. Ik denk dat er geen foto’s van gemaakt moeten worden>:(
    en zo min mogelijk aandacht aan besteden, dan hebben ze minder eer van hun/zijn werk:P

  23. Ook mee eens dat er een gedoogplek moet terugkomen in Zwolle.

    Verder geniet ik wel van graffiti. Ook van de hier zo verafschuwde zilveren fatcapslooptags, misschien wel het belangrijkste van deze subcultuur.

    En mijn voorgevel? Die zit er ook onder hoor. Niet door mij en niet op aanvraag van mij.

    (admin, hoezo is het IP adres van mijn telefoon geblokkeerd?)

  24. “Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen”

    Dit is een spreekwoord uit oma’s tijd maar is nu nog net zo geldig.

    De link met kunst ontgaat mij ten ene male .
    De voorstanders van ’tags’, die hier gepost hebben, hebben me dat niet kunnen uitleggen.

  25. Ik noem het nergens kunst. Echter kán graffiti toch zeker kunst zijn.

    En zonder tags geen graffiti. Hét belangrijkste bezit wat je hebt als spuitgast/gastin.

  26. Kunst is alles wat door een mens is gemaakt en dat tot doel heeft de menselijke zintuigen en geest te prikkelen door originaliteit en/of schoonheid. Dit kan beeldende kunst zijn (schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, fotografie), maar ook muziek, film, literatuur, theater, dans en bouwkunst. Andere menselijke uitingen, waarvan wordt verondersteld dat ze weinig originaliteit bezitten (eenvoudige schilderijen, Bouquetreeks-romans, exploitatiefilms) of die mensen willen prikkelen om andere redenen (bv. reclame) worden meestal niet tot de kunst gerekend, maar de grens tussen kunst en kitsch (niet-kunst) is niet eenvoudig te trekken.

    Deze tags zijn in mijn ogen zeker geen kunst. Echter wil ik hier wat aan toevoegen. Twee weken geleden heb ik vol bewondering gekeken naar de graffity artiesten bij de tunnel aan de buitengasthuisstraat. Dit is zeker kunst. De professionaliteit, het geduld en de originaliteit doen mij zeker aan kunst denken.

    Of wordt kunst alleen door bepaalde mensen hier gewaardeerd als het door de staat is gesubsidieert?

  27. @Oneman, ik ben het helemaal met je eens.
    Ik zou er nog aan toe willen voegen dat een echte kunstenaar nooit ongevraagd z’n kunst aan het publiek opdringt, laat staan dat hij z’n werk op andermans eigendommen aanbrengt.
    Tagspuiters handelen volgens mij vanuit heel andere motieven, zoals geldingsdrang, of het afpissen van zn territorium zoals loopse hondjes dat doen

  28. Er zijn zoveel oplossingen om je tags en verdere graffiti te oefenen en te bewaren:
    – koop een mooi groot whiteboard;
    – koop een mooie stift, voor mijn part een niet-afwasbare, want je kunt altijd oplosmiddelen gebruiken om het er weer af te krijgen;
    – maak een mooie foto van je kunstwerk wanneer het klaar is
    – en je hebt in minder dan geen tijd een mooie collectie die niemand kwaad berokkent!

    Ik snap ook niet waarom iemand op andermans eigendommen moet gaan schilderen, wanneer je het zo makkelijk ook op je eigen eigendom kan doen.
    Maar ja, kijk naar uitkeringtrekkers die bewust eropuit zijn om niet te werken…. Dan heb je de mensen ernaast die niet anders kunnen en daar verpesten die bewuste uitkeringtrekkers het ook voor… Ik zie daar ook geen verschil in.

    Trouwens: hoe schrijf je het nou echt: ‘fatcapslooptags’, ‘vatcap’ ?
    Wil de echte kenner opstaan? 😀

  29. Bericht door Berend, op 26 juli 2011 om 11:43
    Ik vraag me af of deze kliederaars hun eigen nest ook bevuilen.

    Blijkbaar wel want ze hebben de oude ambachtsschool ook ondergespoten. Daar woont al dat linkse kraaktuig toch…

  30. pfff is dit al nieuws? 20 tagjes en de hele stad is in rep en roer, waar gaat het over. paar jaar geleden werden er dagelijks 10 a 20 tags gezet in stad. graff is dood in zwolle.

  31. Op zich is mooie graffiti natuurlijk wel kunst. Als ik kijk naar wat ze op verzoek hier en daar gedaan hebben zitten daar echt mooie stukjes tussen!

    Maar ondanks dat (ik blijf de argumenten in de discussie een beetje volgen) kan ik er maar niet van overtuigd raken dat ik het ongevraagd neerplempen van deze tags moet waarderen!

  32. De in Zwolle bekende graffitispuiter Stefan Alberts begrijpt dat de getroffen bewoners kwaad zijn. “Het is wel erg lomp gedaan, zelfs voor onze begrippen.” Toch veroordeelt hij de actie niet helemaal: “Ik heb het vroeger zelf ook zo gedaan, iedereen begint op die manier.” Wel vind hij het jammer dat spuiters in Zwolle nu in een negatief daglicht komen te staan.”Ik ken deze spuiter niet en weet bijna zeker dat hij niet uit Zwolle komt. Er zijn hier veel goedwillenden, we zijn ook regelmatig in overleg met de gemeente.”
    Stentor

  33. Waaom spuiten ze niet een keer iets nuttigs in plaats van hun nietszeggende tag. Plaats eens goeie statements op plekken gerelateerd aan dat statement.

    Waar ik om moest lachen was het woord CASINO boven de ingang van de rabobank. Een simpel woord op de juiste plek kan al iets betekenen. Een tag op een willekeurige muur vol andere tags niet.

  34. Als Stefan Alberts zijn adres even geeft kunnen we misschien bij hem een mooi kunstwerk op de muren of ramen zetten.wat dom lullen die vent.

Reacties zijn gesloten.