Het weer: kleine kans op bui

Zwolle – Vrijdag is er vooral in de noordelijke helft van het land veel bewolking. Het zuiden ziet meer zon, afgewisseld door enkele stapelwolken. Zeer lokaal kan een bui ontstaan, maar de kans daarop is een stuk kleiner dan donderdag.

28-07-2011_weerfoto__wijde-aa_.jpg

Wijde Aa

De wind draait richting het noordwesten en trekt aan tot matig, windkracht 3-4. Daardoor valt de temperatuur iets lager uit: 19 graden aan zee tot 23 landinwaarts. In de avond en nacht naar zaterdag raakt het in het hele land bewolkt met plaatselijk kans op een spat regen. De minima liggen opnieuw rond een graad of 12.

Zaterdag verloopt bewolkt en vrij koel: het wordt slechts 17 graden in de kop van Noord-Holland tot 19 in het binnenland. Normaal ligt in deze tijd van het jaar de maximumtemperatuur rond 22,6 graden. Er is een kleine kans op wat lichte regen, maar veel stelt dit niet voor. De noordwestenwind trekt in het noordelijk kustgebied aan tot vrij krachtig, windkracht 5. Boven land blijft de wind matig, windkracht 3-4.

Ook zondag is er veel bewolking en kan er in het oosten wat regen vallen. Later op de dag breekt vanuit het westen de zon steeds vaker door. Aan de temperatuur verandert weinig: het blijft koel. Na het weekend wint warme lucht vanuit het zuiden terrein en weet ons land te bereiken. De eerste dagen verlopen vrij zonnig en met temperaturen oplopend tot 25 graden. Later in de week neemt de buienkans iets toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)