Het weer: eerst zon, later kans op bui

Zwolle – Vrijdag is in het noorden en oosten eerst nog ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend raakt het in het hele land bewolkt en in het zuiden neemt de kans op een bui toe. ’s Middags is het overwegend bewolkt en daarbij trekken stevige buien over het land. Bij de buien is kans op onweer, hagel en windstoten.

25-08-2011_weerfoto__dobbe_aa-landen_.jpg

Dobbe,  Aa-landen

Lokaal kunnen zeer zware windstoten voorkomen en plaatselijke wateroverlast is eveneens niet uitgesloten. De maxima lopen uiteen van 21 graden in het westen tot 26 graden in het oosten van het land. De wind is eerst zwak tot matig uit het oosten. Overdag draait de wind naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, mogelijk krachtig aan zee.



Zaterdag is het wisselend bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. Lokaal kan daarbij onweer voorkomen. Met een matige zuidwestenwind wordt het 19-21 graden, een stuk frisser dan voorgaande dagen.



Zondag is opnieuw kans op enkele buien, maar de zon lijkt wat meer terreinwinst te boeken. Het wordt niet warmer dan 18-19 graden. De dagen na het weekeinde neemt de buienkans af, maar verdwijnt niet geheel. Er is bewolking, maar ook ruimte voor de zon. De maxima blijven rond 17-18 graden hangen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: eerst zon, later kans op bui”

Reacties zijn gesloten.