Geef zakkenrollers geen kans

Zwolle – Tijdens de zomerperiode kan het af en toe erg druk zijn in Zwolle. Zo zijn er tal van festivals, markten en andere activiteiten. Niet alleen goedwillende bezoekers komen hier op af, maar ook zakkenrollers en autodieven. In Zwolle gebeurt dit niet vaak en om dat zo te houden wil de gemeente Zwolle u een aantal tips meegeven om te voorkomen dat u uw spullen op deze manier kwijtraakt.

Wordt u door een onbekende aangesproken wees dan alert, een handlanger slaat dan vaak zijn of haar slag. Voorkomende voorbeelden zijn; ze morsen iets op uw kleding, willen geld wisselen, vragen de weg of slaan toe bij het pinnen. Om zakkenrollers te slim af te zijn kunt u een schoudertas met de sluiting aan de kant van het lichaam dragen, cheques en pasjes gescheiden van elkaar bewaren, uw bagage altijd in het oog houden en nooit teveel contant geld meenemen. Mocht u toch slachtoffer worden neem dan onmiddellijk contact op met de politie en geef door waar het is gebeurd en mogelijk door wie. Verder is het verstandig uw pas zo spoedig mogelijk te blokkeren. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Geef zakkenrollers geen kans”

  1. Mocht u toch slachtoffer worden neem dan onmiddellijk contact op met de politie en geef door waar het is gebeurd en mogelijk door wie.

    Moet je de politie bellen voor- of nadat je zo’n stuk str*nt een welgemikte klap voor zijn harsens hebt gegeven?

  2. Ik weet het niet. Was mezelf nog niet opgevallen, maar kan best zo zijn hoor.

    Ik merk gewoon dat ik een steeds grotere hekel krijg aan mensen die niet nadenken over wat ze hun slachtoffers aandoen en vervolgens op laffe wijze aan “hun” geld proberen te komen.
    Ze moesten maar eens leren wat de risico’s van hun vak zijn. En daarbij mogen ze wat mij betreft best een keer een tik krijgen van iemand.

    Maar eigenlijk moet je inderdaad een zakkenroller met (hoe noemen ze dat?) gepast geweld op de plaats houden en de politie bellen.

  3. Misschien dat ze ook eens een signalement er bij kunnen geven, want vaak is het hetzelfde slag volk die dit doen.Maar dat zal wel weer niet mogen want dan staat heel links Nederland weer op zijn achterste poten.

  4. En dan laten ze zien in zo’n prachtig voorlichtingsprogramma dat de plek waar ‘ze’ vaak staan de plek is waar de waarschuwingsvlaggen/borden hangen.
    De burger ziet de waarschuwing…gaat snel met de hand naar zijn waardevolle spullen en constateert dat deze er nog zijn…en het boefje die erachter loopt weet ook ineens waar het zit…

  5. Nee Janus, dat lijkt me niet verstandig.

    Net zoals met alles zijn het hier ook weer de kwaden die het vern#$ken voor de goeden! Wat wil je dan doen? Iedereen die aan bepaalde uiterlijke kenmerken voldoet maar vermijden en er in een ruime boog omheen lopen?

    Nee, nog handiger: laten we ze alvast oppakken! Dan hoeven ze ook geen misdaad meer te begaan!

    Serieus: ik begrijp wel waar het vandaan komt. Mijn politieke voorkeur ligt in ieder geval ook wel rechts. Maar dit soort dingen kun je eigenlijk echt niet maken. Wél kunnen ze een eenmaal gepakte zakkenroller beter in de gaten houden!
    Ik ben er ook wel voorstander van dat winkeliers meer middelen hebben om winkeldieven uit hun zaak te houden. (Zoals foto’s ophangen enz.)

    Je kunt dan nog twisten over het ophangen van foto’s van bekende zakkenrollers. Je moet natuurlijk op een gegeven moment wel iemand de kans gunnen zijn/haar leven te beteren.

  6. Dat klopt jasper maar deze zakkenrollers zijn van een bepaald slag volk, en als je nou eens de oogkleppen afdoet en het beestje bij de naam noemt kan er veel effectiever worden opgetreden. Zo zijn vaak oudere vrouwtjes niet langer het slachtoffer van deze misselijkmakende praktijken.

  7. Ik moet het beestje bij de naam noemen terwijl jij in twee posts al niet durft te zeggen ‘but’nlaonders’??

    Ik doe nu eenmaal niet aan een label plakken op iedereen met een kleurtje omdat er een paar rotte appels tussen zitten. Daarbij zijn er ook genoeg blanken in Nederland die zakken rollen.

    Met jouw ’techniek’ benadeel je een enorme groep die niks doet en laat je een groep wel criminelen buiten beschouwing.

    Daar is volgens mij een naam voor, maar ik kan er niet zo op komen…

  8. Ik benadeel helemaal niemand ik noem het gewoon bij de naam.
    Lekker makkelijk woord Jaspert racisme, goh leg eens uit waar ik racistisch in ben ik ben benieuwd maar er zal wel niet veel wijsheid uit komen als je nu al met de term racisme begint te gooien.

  9. Nou, nou Janus, ten eerste noem je het ”beestje nog steeds niet bij de naam” maar je loopt wel een beetje te wijzen, laf vind ik dat. Wees dan zo stoer en ZEG het gewoon.
    En JA je uitspraken zijn zeker weten wel rasistisch. Bepaalde ”slag mensen” zoals jij het noemt over 1 kam scheren noem ik racisme. Jasper kon het mooi verwoorden dus quote ik em maar even:”@janus dat klopt, hetzelfde slag ja: criminelen. En die heb je in alle soorten, kleuren en maten.” Dit geld ook voor zakkerollers Janus.

  10. Bericht door Opletter, op 29 juli 2011 om 13:46
    En dan laten ze zien in zo’n prachtig voorlichtingsprogramma dat de plek waar ‘ze’ vaak staan de plek is waar de waarschuwingsvlaggen/borden hangen.
    De burger ziet de waarschuwing…gaat snel met de hand naar zijn waardevolle spullen en constateert dat deze er nog zijn…en het boefje die erachter loopt weet ook ineens waar het zit…

    Nonju!! Je hebt gelijk!!!

    Trouwens, die spandoeken die hangen in Zwolle… De Engelse tekst er onder wel eens bekeken? Ik heb altijd zo het gevoel dat dat geen juist Engels is…Of zeg maar Engels op zn Nederlands…
    Ik meen dat er staat: “Pickpockets are also shopping.”
    Ik zou het mooier vinden als er stond: “Pickpockets are shopping as well”.
    Bovendien zit er dan ook nog een mooie dubbele boodschap in 😉

  11. Een paar jaar geleden had iemand zo’n vlag gejat, hem verknipt en opnieuw in elkaar genaaid, waarop er stond: “shops are also pickpotteting”.

    Maarja, dat is wat te links voor deze weblog

  12. Bart1; Ja er zijn vrij veel rechtse lezers van het weblog, maar dan moeten jij en ik (en gelukkig nog een heleboel anderen) ook maar wat meer van ons laten horen, om het evenwicht wat recht te trekken. Vind je niet???

  13. Bart, je besluit nog altijd zelf of iets wel of niet wil kopen. Dat heeft NIETS met politiek links of rechts te maken!

    Ik weet niet hoe iedereen aan het idee komt dat dit weblog een politiek linkse danwel rechtse voorkeur zou hebben. Dat is volgens mij je reinste onzin! Dat merk je alleen al aan het feit, dat de één roept dat het links is en de ander roept dat het rechts is.

    Maar dat is een discussie die veel te veel off topic is en we eventueel verder kunnen voeren in het chat log.

  14. Bericht door janus, op 29 juli 2011 om 18:07
    Ik benadeel helemaal niemand ik noem het gewoon bij de naam.
    Lekker makkelijk woord Jaspert racisme, goh leg eens uit waar ik racistisch in ben ik ben benieuwd maar er zal wel niet veel wijsheid uit komen als je nu al met de term racisme begint te gooien.

    Jij noemt het beestje helemaal niet bij de naam, je insinueert. En volgens mij heb je daarom dus zelf ook al door dat je opmerking niet door de beugel kan.

    En als jij het beestje (invullen: butenlaonders) bij de naam noemt, dan leg je alle criminaliteit neer bij de groep met een ander kleurtje. Dat is dus dat kleurtje van een bepaald, niet vastgelegd gedrag betichten en de mensen zonder kleurtje niet. Onderscheid maken op kleurtje: racisme.

Reacties zijn gesloten.