FC Zwolle over twee jaar Eredivisie

Zwolle – Na een drukke zomerperiode, waarin er vele transfers plaatsvonden en de doelstellingen voor het komende seizoen werden vastgelegd, start volgende week alweer het nieuwe voetbalseizoen voor FC Zwolle.
Alvorens de spelersbus van FC Zwolle op vrijdag 5 augustus afreist naar Den Bosch voor het eerste competitieduel, verteld voorzitter Adriaan Visser over de verwachtingen en doelstellingen voor komend seizoen, de financiële situatie en de ontwikkelingen en successen op organisatorisch vlak. Voor het nieuwe seizoen heeft de club voor elke afdeling een uitdagende doelstelling geformuleerd. Het eerste elftal dient bij de eerste drie te eindigen. Waarbij er zo lang mogelijk om de titel meegestreden moet worden. Bestuurlijk is geformuleerd dat FC Zwolle na het seizoen 2012/2013 zijn opwachting dient te maken in de Eredivisie. Echter hoe eerder, hoe beter. Mede daarom is het prettig dat de selectie zo goed als rond is. Ondanks dat er ten opzichte van vorig seizoen een behoorlijk aantal spelers is vertrokken, is het gelukt, naar de financiële mogelijkheden, goed te handelen op de transfermarkt.


1. Prestaties: Presteren op het veld is van essentieel belang. Voor het nieuwe seizoen heeft de club voor elke afdeling een uitdagende doelstelling geformuleerd.

a. Het eerste elftal dient bij de eerste drie te eindigen. Waarbij er zo lang mogelijk om de titel meegestreden moet worden. Bestuurlijk is geformuleerd dat FC Zwolle na het seizoen 2012/2013 zijn opwachting dient te maken in de Eredivisie. Echter hoe eerder, hoe beter. Mede daarom is het prettig dat de selectie zo goed als rond is. Ondanks dat er ten opzichte van vorig seizoen een behoorlijk aantal spelers is vertrokken, is het gelukt, naar onze financiële mogelijkheden, goed te handelen op de transfermarkt. Het geld dat binnen is gekomen met de transfers van Ars en Wildschut heeft twee doelen gediend. Allereerst bood het de mogelijkheid de financiën beter op orde te maken, zodat de club stap voor stap gezonder wordt. Ten tweede bood een gedeelte van het ontvangen geld mogelijkheden op de transfermarkt. Mede hierdoor is het gelukt een evenwichtige selectie samen te stellen, met nog steeds een vacature voor de spitspositie. Bij het aantrekken van de nieuwe spelers is ditmaal naast voetballende kwaliteiten ook bewust gekeken naar winnaars-mentaliteit. De selectie die er nu staat zal door een positieve speelstijl ook dit seizoen weer kiezen voor de aanval.
b. Het vrouwenteam van FC Zwolle heeft als doelstelling de rode lantaarn van het afgelopen seizoen over te dragen. Het team is versterkt en bestaat nu uit een selectie met meer ervaring om te acteren op het gewenste niveau.
c. Ook van de jeugdteams verwacht FC Zwolle betere prestaties ten opzichte van het vorige seizoen. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Niet alleen om talenten af te leveren bij het eerste elftal, zoals nu het geval is met de stormachtige ontwikkeling van bijvoorbeeld Mustafa Saymak, maar ook voor de verbinding van FC Zwolle met de regio. Spelers die vanuit de jeugd het eerste elftal niet halen, kunnen door de goede contacten en korte lijnen zo bij een (top)amateurploeg aan de bak (en uiteraard omgekeerd).
2. Organisatie:
a. Aanstelling Algemeen directeur. De wervingsprocedure is begeleid door professionele HR deskundigen. Uit een groot aantal sollicitanten, zijn er zeven sterke kandidaten geselecteerd waarmee inmiddels gesprekken zijn gevoerd door een delegatie vanuit het Bestuur van de FC Zwolle. Met vier hiervan, zullen in de tweede helft van augustus de finale gesprekken worden gevoerd. De verwachting is dat het gehele proces medio september zal zijn afgerond.
b. Versterking accountmanagementteam. Door het vertrek van de Commercieel manager, Ard de Graaf, is een vacature ontstaan bij de commerciële groep. Deze vacature is ingevuld door het aantrekken van Jasper Koot als Accountmanager, naast Dave Fitsch. Beiden zullen gezamenlijk met de bekende binnendienst en de Algemeen directeur invulling gaan geven aan de commerciële aanpak.
c. Veiligheidszaken. Diederik Meijntjes is aangesteld als manager Veiligheidszaken. Deze nieuwe functie heeft ondermeer tot doel het vergroten van de veiligheid op de wedstrijddagen, zodat het bezoeken van ons stadion een prettige gelegenheid is en blijft voor jong en oud!
d. Shirtsponsorschap. FC Zwolle presenteert met trots twee nieuwe shirtsponsoren; Huisman Bouw BV en Schildersbedrijf Porte BV. De logo’s van beide bedrijven sieren vanaf het seizoen 2011-2012 op het thuis- en uitshirt. De overeenkomst wordt aangegaan voor één jaar, met de optie voor nog één seizoen. Achmea health Centers heeft aangegeven bereid te zijn te willen verhuizen naar de achterkant van het shirt.
e. Sponsorbeleid. Om beter in de regio te kunnen settelen stelt FC Zwolle op de korte termijn een aantal zogenaamde ambassadeurs aan. Zij vormen het verbindingsstuk tussen de FC en de regio, zodat er een gezonde wisselwerking ontstaat. De ambassadeurs in de regio’s Dalfsen, Genemuiden en Zwolle zijn reeds aangesteld.
3. FC Zwolle United. Ook FC Zwolle United is volop in ontwikkeling. De maatschappelijke tak van FC Zwolle is ontzettend trots op de ‘Meer dan Voetbal Award’ die het, gezamenlijk met anderen, eind juni kreeg voor het project ‘Playing for Success’. Hierbij wordt voor kinderen met een achterstand leren gecombineerd met de uitdagende wereld van het topvoetbal. Bijvoorbeeld rekenvaardigheid opdoen door sommen te maken op basis van de Jupiler League ranglijst. Een formule die werkt, getuigen de goede studieresultaten en het stijgend zelfvertrouwen van de ruim 200 kinderen die het project (hebben) ondergaan. Tevens is FC Zwolle United in een constante beweging op zoek naar nieuwe projecten die de maatschappelijke positie van de club kunnen verbeteren. FC Zwolle heeft als doel een club te worden waarbij het om meer gaat dan alleen een schouwspel van negentig minuten met een rollende bal in het stadion. Al is het spel dat door de eerste selectie op de mat wordt gelegd wel het eerste en tevens belangrijkste referentiekader van mensen. Ook clubicoon en oud-speler Albert van der Haar zal als ambassadeur worden ingezet bij projecten van FC Zwolle United.
4. Financieel:
a. De aan- en verkoop van spelers (Ars, Wildschut en een nog aan te trekken spits) heeft netto een resultaat opgeleverd van circa €400.000,–, waarvan circa €300.000,– is opgenomen in de jaarrekening 2010/2011 en circa €100.000,– wordt opgenomen in de jaarrekening 2011/2012 (doordat een deel van de transacties na 1 juli zijn uitgevoerd). Mede hierdoor is een nettoresultaat over het seizoen 2010/2011 geboekt van circa €400.000,– positief, waardoor het negatief eigen vermogen op de balans is gedaald naar circa €975.000,–! Ook voor de begroting van het komende seizoen wordt opnieuw een positief resultaat voorzien van ruim €100.000,–. Voor verdere detaillering zie onderstaand overzicht:

*1000€ Actueel 2009/2010 Actueel 2010-2011 Begroting 2010/2011 Begroting 2011/2012 (1)
Omzet 3.780 4.550 4.390 4.430
Salarissen 2.380
63,0%
2.485
54,7%
2.370
54,0%
2.445
55,2%
Resultaat (520) 400 50 100
Eigen vermogen (1.375) (975) (1.325) (875)
(1) exclusief transfers na 01/07/2011
b. Bij het voorlaatste (april/mei) meetmoment werd de Club onverwacht door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 1, veroorzaakt door een intern misverstand. Tegen deze indeling is beroep aan getekend bij de licentiecommissie van de KNVB, een beroep dat recent op formele gronden is verworpen. Hangende het beroep bleef de Club ingedeeld in categorie 2, hetgeen door zowel door de KNVB, en als gevolg daarvan door de Club is gecommuniceerd. Niet geheel verrassend is de Club bij het laatste meetmoment (juli/augustus) formeel weer opnieuw door de KNVB ingedeeld in categorie 2. Echter op basis van de spelregels geldt nu wel de negatieve beoordeling van het voorlaatste meetmoment, waardoor in augustus a.s. door de KNVB een categorie-indeling 1 zal worden gepubliceerd; dit ondanks de huidige categorie 2 indeling, en ondanks het positieve nettoresultaat van circa €400.000,–! Enfin, ondanks deze situatie blijft een kritisch punt dat de Club door een relatief korte balans (geen stadion en spelers opgenomen op de balans) en met een lening met (te) snelle aflossingsverplichtingen door de KNVB (terecht) financieel wat kritisch wordt beoordeeld.
c. De netto transferinkomsten (de €400.000,–) zullen dan ook worden aangewend voor de verbetering van de werkkapitaalpositie. Hierdoor zal de financiële (balans) structuur van de club verder verbeteren, waardoor we verwachten een stabiele categorie 2 positie te gaan innemen.
5. Verkoop sponsorpakketten en seizoenkaarten. De verkoop verloopt tot dusver uiterst voorspoedig en de verwachting is dat we opnieuw ten opzichte van het vorige seizoen een sterke stijging gaan doormaken.
a. Seizoen 2009/2010: 3.500 stuks seizoenkaarten, gemiddeld aantal toeschouwer: 5.400;
b. Seizoen 2010/2011: 4.000 stuks seizoenkaarten, gemiddeld aantal toeschouwer: 8.150;
c. Seizoen 2011/2012: 4.250 stuks seizoenkaarten, gemiddeld aantal toeschouwer: 8.250 (verwachting op basis van huidige verkoop en sportieve successen).
De FC Zwolle wenst allen betrokken bij de Club een plezierig en sportief seizoen 2011/2012 toe.
Namens het Bestuur,
Adriaan Visser

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “FC Zwolle over twee jaar Eredivisie”

  1. Eens! Zwolle had een unieke kans!! Langeler verspeelde 13 punten voorsprong voor promotie. Dat kan FCZ de komende jaren nu wel vergeten. Wat mij betreft nu nog Zwollenaar Ron Jans voor de groep.

  2. Lekker positief jongens. Reken er maar op dat Zwolle promoveert binnen 2 jaar. 100%!!!

    Marcello, we weten nu wel dat je Langeler verwijt dat we geen kampioen zijn geworden. Beetje te kort door de bocht. Ik vindt het een goede trainer die lekker open communiceert met de achterban en dat is heel wat waard!!

    Forza Zwolle!! In voor-en tegenspoed!!

  3. Wat een eerlijk en open verhaal. Die 4250 seizoenkaarten is geweldig ,die voorspelling van 8250 toeschouwers zal toch afhangen van de resultatenIk wens De FCZ veel succes .

  4. Wat een slecht verhaal Zwolle is gewoon weer in cat 1 ingedeeld door de knvb wat wederom betekend slechte financiele huishouding.
    Dus lekker meedraaien in de top van de jupiler en verder geen spookverhalen ophangen.

  5. @ janus

    fc Zwolle is door een interne misverstand in cat 1 ingedeeld maar dat wil niet zeggen dat er nu weer slechte financieel huishouden is en ik kan je nu al gerust stellen de meeting daarop staat Zwolle weer in cat 2.:D

  6. Las ergens als langerer de problemen in de spelersgroep had aangepast was het wellicht anders gelopen. Namelijk dat Ars van zijn teammaten geld gestolen had en dit ook beknd heeft, maar er van ‘bovenaf’ besloten is dit in de doofpot te stoppen en Art hier in meegestemd heeft. Dit omdat het kampioenschap voor de deur lag. Verder zou Art al met de winterstop weg zijn, omdat hij te licht zou zijn voor de functie, maar door de resultaten toch aan mocht blijven. We zullen zien wat er van de leuke verhaaltjes terrecht komt. Ik weet niet wat er allemaal van waar is, maar met mooie verhalen ophouden terwijl er veel ellende in de loeg zit doe je meer kwaad dan goed.

  7. Ars had toch iets met pokeren gedaan, niet met diefstal. Dit valt ook niet goed te praten.
    Niet de boel manipuleren John. Zo maak je jezelf ook niet betrouwbaar.

  8. hahaha, of je me betrouwbaar vind of zou echt me ree* roesten en ohnee, met poker je speelmaten naaien is geen diefstal. Stom van me… Verder staat er ook dat ik het ge-le-zen heb, marcelooooo…

  9. Aardig wat ex-FCZ op (en om) de mat bij de pot om de JC-schaal:
    – Hennie Spijkerman ass.trainert Ajax
    – Koning Co nieuwe trainert Tukkers
    – de goed spelende Boerrigter bij Ajax

    nog meer?

  10. oogklepjes op en doorslikken marcello…

    ontopic:

    Ik hoop dat demdoelstelling gehaald gaat worden! Ben ook benieuwd wat Diederik meintjes de club gaat brengen op het gebied van veiligheid.

  11. Bericht door dick, op 30 juli 2011 om 22:11
    Aardig wat ex-FCZ op (en om) de mat bij de pot om de JC-schaal:

    nog meer?

    Goeie Dick, dit zijn tenminste feiten, niet dat geleuter zoals hier af en toe.
    Gelukkig zijn er wel weer meer seizoenskaarten verkocht dan vorig jaar (nu 4250 ). Veel Zwollenaren hebben er dus weer zin en door met z’n allen met positieve energie achter FCZ te gaan staan, bereiken we veel meer dan wanneer we blijven hangen in het verleden en verzanden in futiliteiten….

    Forza Zwolle!!

  12. Diederik zorgt voor meer profesionaliteit op het gebied van veiligheid. Binnen de club zit nu een goed bestuur met duidelijke plannen voor de toekomst. Nu wordt er bezig gegaan om de structuur binnen de organisatie te profesionaliseren. Diederik heeft met zijn ervaring in Utrecht de opdracht om alles wat met veiligheid te maken heeft transparanter te maken. Nietalleen met bloemink en stewards, maar ook met de driehoek, politie, gemeente en fc zwolle. Ik hoop dat er een algemene directeur aangebracht wordt die al veel ervaring heeft en onze club vanuit zijn functie de club verder kan brengen. En geen ex-bestuursleden hoop ik!

  13. Laten we ook Ronald van Vliet niet vergeten die toch jarenlang vrijwillig de kar heeft getrokken, mede door hem is Zwolle nu waar het behoort te staan, ook in Meintjes heb ik het grootste vertrouwen.

  14. Ja, met het vertrek van ronald hebben we dit allemaal kunnen bereiken! Daar ben ik hem zeker ook dankbaar voor! Hij kreeg een passend afscheid in iedergeval….

  15. Jammer h? Janus, dat je balletje met Van Vliet niet zo is gaan rollen als je had gehoopt. Onrust stoken kan je als de beste.

    Diederik heeft met zijn ervaring in Utrecht de opdracht om alles wat met veiligheid te maken heeft transparanter te maken. Nietalleen met bloemink en stewards, maar ook met de driehoek, politie, gemeente en fc zwolle.

    Is het nodig om een meer transparant veiligheidsbeleid te hebben. Dat lijkt me niet, en anders wil ik dat ook wel voor een jaarsalaris doen. Geef me 3 volle werkdagen.

  16. Marcello, momenteel is Zwolle een inhaalslag aan het maken om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen. De taken waren onderling verdeelt na de uitloop van het oude bestuur. achter de schermen is nog veel werk te verrichten, maar daarom is het goed dat de onderlinge taakverdeling helder en duidelijk is. Veiligheid is ook bv auto-combi’s en staanplaatsen in het stadion. Het is meer dan je denkt.
    Dus jij wou in 3 dagen tijd een jaarsalaris opstrijken? Misschien had je bij het oude bestuur meer kans…;)

  17. Hallo John,

    Alleen het transparant maken van de veiligheid lijkt me inderdaad een eitje. Ik ben wel extremer gewend. Ik ben niet goedkoop, maar met een modaal maandsalaris moet het lukken 😉
    Dat is in ieder geval coulanter dan Wennemars, die voor het er zijn 74.000 euro voor 4 maanden aanwezigheid krijgt. Hij heeft immers geen enkele commerciële achtergrond. Alleen maar een goede naam. Dan kan je er ook wel Jochem van Gelder neerzetten.

    Diederik Meijntjes is aangesteld als manager Veiligheidszaken. Deze nieuwe functie heeft ondermeer tot doel het vergroten van de veiligheid op de wedstrijddagen, zodat het bezoeken van ons stadion een prettige gelegenheid is en blijft voor jong en oud!

    Ondermeer… Maar is de veiligheid zo slecht dat er beleid op is gekomen en er een speciale manager voor nodig is?? Waar ging het mis? Kunnen de supporters nu een vermanend woordje van Diederik gaan verwachten? Ik ben daar dan niet bij.

    Het valt me in het algemeen op dat de nieuwe functie Veiligheidszaken (bij een kleine club als FC Zwolle) zomaar zonder reactie geaccepteerd wordt. Dat klopt toch? Geld valt voor FC Zwolle beter te besteden is mijn oordeel.

  18. 74000 euro voor wennemars wist ik niet. Idd belachelijk als dat zo is.
    geen commerciele achtergrond en geen commercieel talent. Wel een gedreven sportman, maar niet een netwerker bijvoorbeeld. ik he niet het idee dat het niet veilig is, maar momenteel is hier niemand het aanspreekpunt voor. Bij Zwolle lopen veel manusjes van alles waarvan niet iedereen precies van elkaar weet wat ie doet. Zodra er iemand wegvalt staat de boel stil en zal het wiel weer opnieuw uitgevonden moeten worden. Hier willen ze nu mee aan de slag gaan. Zeker met het oog op de toekomst van ere divisie waarbij er van uitgegaan kan worden dat het een stuk drukker wordt en bv de aanhang van andere clubs in grotere getalen naar Zwolle zullen gaan komen. parkeerplekken, uitbreiding vakken etc…
    Supportersbeleid en dan inderdaad ook de opgelegde stadionverboden en het terugdringen van de boetes zal onder de loep genomen worden. genoeg zaken dus waarbij duidelijk moet worden wie wat waar en hoe er mee aan de slag gegaan wordt.Ook om dit te kunnen verantwoorden uiteraard.

  19. @ Marcello 11:04

    Geef me 3 volle werkdagen

    :D:D:D

    Deze mag er ook zijn

    Dat is in ieder geval coulanter dan Wennemars, die voor het er zijn 74.000 euro voor 4 maanden aanwezigheid krijgt. Hij heeft immers geen enkele commerciële achtergrond. Alleen maar een goede naam. Dan kan je er ook wel Jochem van Gelder neerzetten.

Reacties zijn gesloten.