Zwolle onderdeel van Ronald McDonald HomeRide

Zwolle – Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de eerste editie van HomeRide plaats, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. Ronald McDonald Huis Zwolle is een van die Huizen.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de unieke sfeer maken van deze monstertocht een unieke ervaring. Het doel van HomeRide is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Getrainde deelnemers kunnen de volledige HomeRide fietsen, maar deelnemen in estafettevorm is ook mogelijk. Zo kan per etappe de samenstelling van een team wijzigen. Teams bestaan uit vier tot tien personen met minstens drie fietsers en één teammanager die niet fietst. Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Met de opbrengst kan het Ronald McDonald Kinderfonds ervoor zorgen dat ouders in een Ronald McDonald Huis kunnen logeren, dicht bij hun zieke kind.

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Huis telt negen gastenkamers en gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamer en keuken. Ouders die in het Ronald McDonald Huis verblijven hebben vaak veel steun aan elkaar. Het Huis ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donaties, sponsoring en opbrengsten uit acties zoals HomeRide. Wehkamp.nl, dat kantoor heeft in Zwolle, doet met twee teams mee aan HomeRide.

Teams kunnen zich inschrijven op www.homeride.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht, de voorwaarden om deel te nemen en de teamsamenstelling. Op de site staat ook hoe men zich als sponsor kan inzetten voor HomeRide.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)