Honderden trucks via Zwolle naar Truckstar Festival

Zwolle – Honderden trucks reden vrijdagmiddag Zwolle in met als doel inschrijving voor een positie met een truck bij het Truckstar Festival in Assen dat zaterdag van start gaat. Ongeveer 500 trucks verzamelden bij Uitgeverij Zalsman aan de Steinfurtstraat in Zwolle.

29-07-2011_truckers_hessenpoort_3.jpg

Het was dit jaar alweer de zesde keer dat de truckers daar het entreebewijs en informatiepakket op konden halen. Lange rijen vrachtwagens staan dan enige tijd op de ruime straat van industrieterrein Hessenpoort geparkeerd. Zwolle is verzamelpunt voor de ingelote truckers uit midden- en zuid Nederland. Andere verzamellocatioes zijn Assen-Noord en De Wijk. Voor een plekje van één van de 2.000 posities langs het festival in Assen moeten de chauffeurs zich vantevoren opgeven. Eenmaal ingeloot gaan de truckchaffeurs soms met het hele gezin al op vrijdagmiddag richting Drenthe. Onderweg wordt Zwolle aangedaan. Zaterdagmorgen 06.00 uur moet de truck op de plaats van bestemming zijn. Van vrijdag op zaterdag wordt in of bij de truck de nacht doorgebracht. Na het festivalweekend, later in de zondagmiddag, komen veel trucks weer terug uit Assen en zullen Zwolle over de A28 passeren.

29-07-2011_truckers_hessenpoort_2.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_5.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_6.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_8.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_7.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_1.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_4.jpg

29-07-2011_truckers_hessenpoort_9.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Honderden trucks via Zwolle naar Truckstar Festival”

  1. dat is altijd wel fijn van weblog dat ze het na die tijd vertellen wat er te doen is geweest. had je mooi met de kids kunnen gaan kijken . dus volgende keer meby eens van te voren zeggen 😉 en niet achteraf hebben ze hier wel meer een handje van;)

    =============

    Het is ook fijn dat Weblog Zwolle er gewoon melding van maakt.
    Vooral als ze kort vantevoren een tip krijgen 😉
    Leuke activiteiten deelt de redactie graag met iedereen via de online agenda.

  2. Essie dat is niet het zelfde, daar zijn ze met een half uur uitgekenen. Als ik het geweten had was ik er zeker met de kids heen gegaan

  3. Bij de A28 ben je echt niet met een half uur uitgekeken, wij gaan er ook altijd heen na de TT, het enige is dat je ze niet van dichtbij kunt bekijken

    Maargoed weblog Zwolle kan niet overal als eerste bij zijn,ze hebben het ook maar via tips gehoord 😉

  4. Helemaal mee eens dat het hartstikke leuk is om naar te kijken, al die trucks. Alleen heb ik vanmiddag de keerzijde meegemaakt op de A28 toen ik op letterlijk een haar na een kop-staart botsing heb meegemaakt. Vlak voor me ging het echt mis, ik kon nog precies op tijd stoppen en de vrachtwagen achter me miste me op een haar na. Met twee kleine kinderen op de achterbank, dan klopt je hart twintig keer zo snel.
    De aanleiding? Ik kon geen andere zien dan de zwaaiende kijkers op viaducten en het benzinestation.
    Ook ik vind het mooi, zo’n konvooi vrachtwagens, maar ik hoop dat iedereen het gewoon bij kijken houdt en niet de aandacht van de verkeersdeelnemers afleidt.
    Overigens heb ik geen politiebegeleiding gezien. Lijkt me zeker wenselijk, omdat de linker weghelft nog voller is dan op de vrijdag voorafgaande aan de TT.

  5. In Zwolle waren allemaal gewone vrachtwagens. De specials en oldtimers kunnen zo linae recta het festivalterrein op. blaagje en Essie weten duidelijk niet waar ze het over hebben. Ze kunnen net zo goed naar de TNT op de Marslanden gaan, trucks zat daar. Maar goed, ze hebben niets gemist dus, en dat is weer het mooie aan dit betoog.

  6. Nou trucker daar ben ik het niet mee eens. Als die 2 jongen van mij naast zo’n grote truck staan, maakt niet uit wat voor een, en zien dat er heel veel staan is imposanter dan wanneer ze voorbij rijden.
    Maar we gaan zondag wel kijken hoor en een paar mooie foto’s schieten 😉

  7. Die vrachtwagens staan daar al jaren de vrijdag voor Truckstar.

    Als je vrachtwagens wil zien kun je ook gewoon bij kuehne en nagel voor de deur gaan staan, daar komt elke paar minuten een vrachtwagen voorbij, dag en nacht.

  8. @trucker, goed lezen is ook een kunst, ik had er geen behoefte aan om de vrachtwagens te zien, ik reageer op Blaagje die dat blijkbaar wel had.

  9. Wila, dan moet je ook niet met 80 tussen die vrachtwagens in gaan rijden!!! Irriterend al die vrachtwagens op de weg die zich de inhaal verboden aan hun laars lappen.

Reacties zijn gesloten.