Blikschade bij ongeval op Ceintuurbaan

Zwolle – Bij een ongeval op de Ceintuurbaan in Zwolle zijn dinsdagochtend twee auto’s beschadigd geraakt. De twee auto’s hebben elkaar zijdelings geraakt bij het kruispunt ter hoogte van de op-/afrit van de A28 Zwolle-Noord. Daarbij heeft een voertuig vermoedelijk wegbewijzering omver gereden.

02-08-2011_ongeval_ceintuurbaan_a28_4.jpg

De hulpdiensten werden rond tien uur opgeroepen voor het ongeval. Ook de brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde geen van de bestuurders te bevrijden uit het voertuig. De berger heeft de twee voertuigen afgesleept. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het verkeer liep behoorlijk vast door het ongeval in combinatie met de wegwerkzaamheden die gaande zijn.

02-08-2011_ongeval_ceintuurbaan_a28_1.jpg

.jpg

wz03.jpg

02-08-2011_ongeval_ceintuurbaan_a28_2.jpg

02-08-2011_ongeval_ceintuurbaan_a28_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Blikschade bij ongeval op Ceintuurbaan”

  1. Zo vaak dat je daar op de toeter moet omdat mensen geen drol van de belijning op de weg begrijpen. De (gele) strepen maken een knik naar links en sommige personen rijden dan doodleuk rechtdoor. Prettig als jij met je goede gedrag gewoon de strook volgt en iemand links van je bijna in je flank rijdt omdat ze niet opletten.

  2. Mensen letten daar misschien niet op maar het is ook geen normale situatie daar. Alleen aan de belijning kun je zien dat de strook een slinger maakt. Er staat geen bord of iets anders wat duidelijk maakt hoe de banen lopen. Ik kom er vrijwel iedere dag en zie iedere dag mensen van baan wisselen zonder dat ze het door hebben.

  3. Verbaas me in alle situaties hoe weinig mensen gele belijning snappen… Bij de A28 toerit Haerst mocht je een behoorlijke tijd pas thv de Vecht invoegen, maar 9 van de 10 auto’s knalden hem direct de snelweg op zodra het kon.

  4. Afgelopen zaterdag zelf weer bij de hand gehad. Dame voor me trok zich niks van de belijning aan. Sneed mij de pas af, zonder te kijken. Gelukkig was ik alert. Tsja, dat gele belijning boven de standaard-belijning gaat schijnen velen niet te (willen) weten.

  5. Nou hier dan een tegenreactie: ik heb meerdere keren op die plek van de vage belijning gereden en als de gele belijning geldt, dan mogen ze die eerst wel beter zichtbaar maken, want ook ik heb nu menig maal meegemaakt dat manlief zich verbaasde over de belijning ter plaatse en dat ik als bijrijder er al moeite mee had om die te kunnen volgen. Uiteindelijk is dat elke keer wel gelukt, maar het is wel een flinke puzzel op een plek waar de situatie ook al slecht te volgen is. Het is dus niet alleen de schuld van de bestuurders dat er ongelukken van komen: de situatie moet ook dusdanig helder zijn dat iedereen hem snel kan snappen!

  6. Ik bedoelde vanuit de Aalanden net.
    Maar hoe dan ook: vanaf de kant richting de Aalanden is het een chaos! Laat ze de witte belijning afplakken. Het is niet zo dat deze situatie overmorgen klaar is.

  7. Dat stuk op de A28 was inderdaad wel heel erg vaag. In het begin nog redelijk duidelijk, maar na een paar weken helemaal vervaagd.

    Aan de andere kant…als je je aan de maximum (aangepaste) snelheid houdt valt het vaak wel mee. Velen (ik zeg niet dat jij daar ook bij hoort Marrianne) zeuren over belijning, maar rijden wel te snel.

  8. De fotograaf van WeblogZwolle gaat wat gepaster om met de privacy van de slachtoffers. Stefan staat er bijna bovenop, dat kan op de PD nooit goed zijn >:(

  9. Als je vanaf de Aa-landen komt en je wil richting het stadion en je komt net onder de A28 door, dan is het zelfs met 30 nog fors sturen door die slinger links/rechts. Ik vind het een idioot gedoe daar. Het zou al enorm schelen als de witte lijnen tijdelijk afgeplakt zouden worden zodat ze niet zichtbaar zijn. Ja, ik ken het verschil tussen geel en wit en kan het verschil ook zien maar met zo’n chaos aan strepen wordt het er niet duidelijker op als er meerdere strepen in 2 kleuren door elkaar staan.

    Nou moet je zowiezo al met je volle verstand rijden maar op die plek wordt het sneller afgestraft als je dat niet doet dan op de meeste andere plekken waar je komt.

Reacties zijn gesloten.