FC Zwolle speelt eerste wedstrijd gelijk in Den Bosch

|   Laatste wijziging

Den Bosch – Een goed kwartier in de tweede helft biedt FC Zwolle lange tijd uitzicht op een mooie 1-2 overwinning in en tegen FC Den Bosch. Twee fraaie aanvallen worden via de snelheid van Furdjel Narsingh omgezet in Zwolse treffers, waarmee de Bossche treffer van voor de rust onschadelijk wordt gemaakt. Vlak voor tijd knalt Benjamin van den Broek van even buiten de zestien meter echter de gelijkmaker binnen, waardoor beide ploegen zowel de doelpunten (2-2) als de rode kaarten eerlijk verdelen.

In de opstelling van FC Zwolle was er geen plaats voor Arne Slot. De aanvoerder bleek te geblesseerd om mee te kunnen spelen. Joey van den Berg nam zijn plaats op ‘tien’ over. Of het zijn uitwerking had op de ploeg van trainer Art Langeler is onbekend, maar Zwolle kwam kreeg na een dikke tien minuten spelen een beetje controle over de wedstrijd. Het leverde een goede kans op via Nassir Maachi, die doelman Kevin Begois op zijn weg vond. Vlak daarna ontstond plotseling de openingstreffer. Den Bosch-aanvaller Tom van Weert profiteerde van matig uitverdedigen aan Zwolse zijde. ,,Het was een fout, maar er zullen niet vaak treffers uit zulke situaties vallen”, vond Langeler. De eerste helft werd verder ontsierd door twee rode kaarten. Eerst werd Van Weert door scheidsrechter Ruud Bossen op een rode prent getrakteerd na een charge op Gerard Aafjes. Vlak daarna werd ook Zwolle tot tiental gereduceerd, omdat Alexander Bannink eveneens rood kreeg na een felle overtreding.

Langeler typeerde het Zwolse spel in het eerste bedrijf als matig. ,,Dat hebben we in de rust geprobeerd recht te zetten en die handschoen is goed opgepakt.” Want na de thee speelde FC Zwolle een kwartier lang prima voetbal, vond ook aanvaller Furdjel Narsingh. ,,Zeker, dat liep erg goed.” Zwolle profiteerde twee keer van het snel wegsturen van de van AZ overgekomen voorhoedespeler. Bij de gelijkmaker werd hij diep gestuurd vlak na een grote kans voor Den Bosch. Een breedtepass was aan Nassir Maachi wel besteed. Bij de 1-2 stuurde Joey van den Berg Narsingh weg, die op volle snelheid de bal achter Begois prikte. ,,Ik ben erg blij dat ik wat meer in het spel betrokken werd, maar baal meer van het puntverlies. Want we hadden eigenlijk moeten doordrukken naar de 1-3”, aldus Narsingh. Die treffer viel niet, waarna Den Bosch opportunistisch op jacht ging naar de gelijkmaker. Die viel via Van den Broek.

Na afloop was Langeler nog blij met de puntendeling. ,,Want het had ook zomaar nog 3-2 voor Den Bosch kunnen zijn in de slotfase. Ik was lichtelijk zenuwachtig, maar gelukkig bleef het 2-2.” Volgende week vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan FC Oss.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Den Bosch: Begois; Van Buuren (73. Van Buuren), Buitenhuis (58. Seuntjes), Peters, Brock; Van Dinter; Van Moorsel, Van den Broek; Reniers, Van Weert, Verbeek (73. Vlug)

FC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes en Bakkati; Achenteh (68. Olijve), Bannink en Van den Berg; Narsingh (87. Saymak), Maachi en Mamedov (77. Hiwat)

Scoreverloop:
19. Tom van Weert 1-0
51. Nassir Maachi 1-1
58. Furdjel Narsingh 1-2
84. Benjamin van den Broek 2-2

Gele kaarten:
Seuntjes (FC Den Bosch)

Rode kaarten:
39. Van Weert (Den Bosch)
45. Bannink (FC Zwolle)

Toeschouwers:
3754

Arbitrage:
Dhr. Bossen (scheidsrechter), dhr. Boonman en dhr. Schiphorst (assistent-scheidsrechters) en dhr. Martens (vierde official)

Verslag: Jeroen Kuiper
FCZwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “FC Zwolle speelt eerste wedstrijd gelijk in Den Bosch”

  1. @Vakkie19

    Hadden daar bijna voor het eerst in 8 jaar gewonnen. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Vrijdag tegen FC Oss dan maar de eerste driepunter. Als Boer, Van Hintum, Slot en Ketting er weer bij zijn, zijn we pas op volledige sterkte.

  2. Bericht door Vakkie 19, op 7 augustus 2011 om 21:11
    @ ELray: Donderd op met je lering. Kom maar lering trekken op vakkie 19!

    Groet, Ruud de Vries

    Poeh poeh.
    Ik zal er bang van worden, Elrey. die 5 die daar staan zijn ook echt hk supporters.
    😉

  3. @Edwin

    Misschien dat ze die wel willen leren kennen. Ter lering zeg maar 😉

    Jammer dat FC Zwolle de voorsprong vlak voor tijd (weer) weggaf. Toch is 2-2 uit bij Den Bosch een aanvaardbaar resultaat. Was wel blij dat Langeler koos voor snelheid op de flanken. Goed debuut van Narsingh!

  4. Alleen jammer dat hij Joey op 10 had gezet, hij verzoop op die positie. Gelukkig stond hij later op 6 en Maachi op 10. Liep gelijk beter.

    Helaas hebben we verloren door 2 fouten van dezelfde verdediger en de gemiste 100% kans van Narsingh.

  5. Kan FC Zwolle kiezen uit:

    a. Een Belgisch jeugdinternational van 19 jaar van KAA Gent die snel, dribbelvaardig is, deelnam aan het EK onder 19 in Roemenië en transferwaarde vertegenwoordigt;

    b. Een traag, uitgerangeerd broertje van Clarence Seedorf die al 30 is en in 2001 gestopt is met betaald voetbal en nooit één wedstrijd heeft gespeeld op enig niveau.

    Optie a kan worden ingezet op de schaars bezette flanken en optie b komt alleen in aanmerking voor het druk bezette centrum van het middenveld.

    En tegen alle logica in wordt gekozen voor optie b.

Reacties zijn gesloten.