Ierse Mannenkoor in Muziektent Assendorp

Zwolle – Zondagmiddag 14 augustus treedt het Ierse Mannenkoor Doetmaes van 14.00 – 16.00 uur op in het maandelijks muziekevenement Muziek in de Tent op het Assendorperplein. De organisatie gaat er vanuit dat het een spektakel wordt en van een totaal andere orde dan wat we tot nu toe gewend zijn in de Muziektent, waar tot nu toe met name bandjes te horen en te zien waren.

Vanaf de oprichting op 11 april 1996 heeft het Mannenkoor uit Epe zich steeds meer toegelegd op Ierse muziek, maar ze schuwen een smartlap bij tijd en wijle ook niet. Of je wel of niet kunt zingen, is niet belangrijk, als je jezelf maar met hart en ziel kunt geven. Je moet een hartstochtelijk mens zijn en als je daarbij ook nog een beetje prettig gestoord bent, is dat mooi meegenomen. Verder is het ook volstrekt van ondergeschikt belang wat je bent. Het gaat erom wie je bent. Aan deze basisideeën is in de afgelopen 10 jaar van het bestaan van Doetmaes bestaan niets veranderd. Het gevolg van deze spontaan gegroeide filosofie is, dat de leden uit alle rangen en standen van de maatschappij komen. Bouwvakker en bankdirecteur, WAO’er en ondernemer, banketbakker en kamergeleerde, allen staan ze schouder aan schouder te zingen dat het een lust is. Ook de leeftijdsopbouw is al even onregelmatig: van 20+ tot 70+.

Het enthousiasme is groot, de opkomsten op de repetitieavonden zijn enorm en ook na afloop van de repetities zijn ze niet te beroerd om nog even met zijn allen de kroeg in te gaan om de stembanden te bevochtigen. Van tijd tot tijd treden ze ook op en dat zijn vrijwel zonder uitzondering echte feesten. Het kan er daarbij soms stormachtig aan toe gaan, maar het publiek is meestal zonder uitzondering aangenaam verrast door het ongeremde enthousiasme. Niet voor niets kregen ze met grote regelmaat publieksprijzen op festivals.

Dirigente is Hetty Vrinds. Zij wordt als enige vrouw al 10 jaar lang in hun midden getolereerd, nee, meer dan dat, ze wordt op handen gedragen. Als een ware dompteuse gaat ze telkens weer de kooi in en zij verstaat als geen ander de kunst het gebrul in prachtig zingen om te zetten. Dit is een koor dat als een warme deken om je heen voelt! Doetmaes is a way of life! Zie ook: www.doetmaes.nl

Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje. Uiteraard bij Eureka weer overheerlijke pannenkoeken van Ed. Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)