Expositie Tali Farchi in Ziekenhuis de Weezenlanden

Zwolle – Tot 1 Oktober is de complete serie van schilderijen van de voorstelling L5, die Tali Farchi  en Royce Deans samen hebben gecreëerd tijdens het ZwArt festival 2010, te zien in de Expositieruimte van Isala Klinieken – Weezenlanden in Zwolle.

farchi.jpg

De in Zwolle woonachtige beeldend kunstenares Tali Farchi – v.d. Wouden is geboren in Haifa, Israël. Zij studeerde Audio Visueel in Den Haag aan de Vrije Akademie, en in Amsterdam aan de Gerrit Rietveld Akademie. In 2003 crëeerde zij in samenwerking met danser Benno Hübner de performance "Mo(ve)ment" waarmee zij in, en buiten Nederland veelvuldig heeft opgetreden. "Mo(ve)ment"  was haar eerste experiment met bewegende schilderijen. Met behulp van multimedia technieken kon zij schilderijen direct laten communiceren met de danser Benno. Sindsdien is het schilderen als handeling, een centraal thema in haaar werk geworden. Haar schilderijen die voor het merendeel tijdens performances tot stand zijn gekomen, tonen een tomeloze energie en een eindeloos scala aan variaties in beweging en ritme.

Sinds 2007 werkt zij regelmatig samen met Royce Deans uit Chicago. In Juni 2010 gaven Benno , Royce en Tali een gezamenlijke performance "L5", uitgevoerd in het Stedelijk Museum Zwolle tijdens het ZwArt festival. In deze performance produceerden Tali en Royce 25 schilderijen waarvan er 14 nog enkele weken in het museum werden geëxposeerd. Vanaf 6 Augustus is de complete collectie te bezichtigen in de Isala Klinieken, locatie Wezenlanden.

Afgelopen Maart hebben Tali en Royce een zeer succesvol project gedaan in Chicago: "the Colorboration project". Een live painting project in samenwerking met heel veel afwisselende musici.

Aanstaande September is Tali weer in de VS om dan samen met Royce Deans deel te nemen aan de "Artprize" Competitie in Grand Rapids Michigan USA met een live painting project genaamd "Artprize Jukebox".

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)