Tien dagen kermis in Zwolle

Zwolle – Wethouder René de Heer opent vrijdag 12 augustus 2011 om 12 uur de Zwolse Zomerkermis. Dat is het startsein voor tien dagen vertier.

festival_4.jpg

De Zwolse kermis is een mix van moderne, spectaculaire maar ook nostalgische attracties. Het Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en Grote Kerkplein maken onderdeel uit van het kermisterrein. Tot en met 21 augustus 2011 vindt de jaarlijkse Zomerkermis plaats. Er staan ongeveer 50 attracties opgesteld. De Chaos zal op het Rodetorenplein voor het eerst in Zwolle te zien zijn. Van een aantal zijn videobeelden te bewonderen. Op de website van de Zomerkermis kan de voorpret alvast beginnen.

Vrijdagmiddag 12 augustus wordt de kermis door wethouder R. de Heer geopend. Die avond vindt er om 22.15 uur een spetterend vuurwerk plaats dat vanaf de kermis goed te zien zal zijn. Zondag 14 augustus zal de zomerkermis gevuld zijn met levende standbeelden. Dat is een nieuw aspect van de kermis. Maandag 15 augustuis is de traditionele eurodag (uitgezonderd de Maxximum Booster), en de dag erna de gehandicaptendag en de start van het pony rijden. Woensdag 17 augustuis is het Familiedag. Kindercircus Pavarini zal dan bij de kermis haar kunsten vertonen. Vrijdag 19 augustus is het jaarlijkse en goed bezochte Stratenfestival, met vanaf 17.00 uur de braderie en vanaf 19.00 uur diverse optredens. Zondag 21 augustus wordt de zomerkermis afgesloten met weer een eurodag.

stratenfestival2011_b.jpg

13-08-2010_fam_eringa_viert_100_jr_bestaan_bootjesmolen_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Tien dagen kermis in Zwolle”

  1. Kermis, tsja… Het zal vast mensen trekken. Voor mij is het alleen leuk in een klein dorp waar iedereen elkaar kent. Zoals in Zwolle mist sfeer en is dankzij de prijzen totaal geen alternatief voor een pretpark. Gelukkig ben ik met het stratenfestival weer in de polder. Bij de echte muziek 😀

  2. Gelukkig ben ik met het stratenfestival weer in de polder. Bij de echte muziek smilies/cheesy.gif

    Uhh, Jasper, die avond vind je zomaar 10 soorten muziek in de stad dus wat zeur je nou?

    Veel plezier in de klei…..

  3. Ja, maar 10. 9 van de 10 worden vertolkt door de beginnende en uitgerangeerde artiesten binnen dat genre. Het 10de genre is muziek van Jannes en zo, en dat noem ik niet muziek. Daar zit geen greintje originaliteit in. Niet qua tekst en niet qua arrangement. En dan heb ik nog niet eens over de zangkwaliteiten van de vertolkers als er geen computer tussen mic en uitgang zit.

    Nee, dan is het op Lowlands toch een stuk beter toeven. Ik geef toe, het stratenfestival zou best leuk zijn als er op dat moment niet een alternatief was met 40+ soorten muziek en andere culturele uitingen. Maar zolang ze allebei in hetzelfde weekend plaatsvinden lijkt mij de keuze ZEER duidelijk.

  4. @japser.. het is duidelijk dat nederlandstalige muziek niet joun smaak is. maar je weet niet waar je over praat? een comuter tussen een microfoon? op iets wat live is? zit niet te dromen jongen, eet je pizza! Ik wens je ook veel plezier in de polder.. beter dat je daar ook gewoon blijft dan hebben we een azijn zeikerd minder 😀 en is mijn irritatie hier een stuk minder8)

  5. Nou is weer oudbolligheid troef. elke jaar de zelfde attracties op de zelfde plek. tja er mag niet te veel komen hoor want dat is niet veilig. kijk eens naar andere steden of nog beter duitsland. saaie bende weer in zwolle. Het is meer een kinder kermis dan een grote zomer kermis. Hebben ze dan echt een plaat voor het hoofd hier in zwolle? Ik mis ook meer verschillende eetkraampjes. altijd maar die ene patat kraam dat schiet ook niet op. Bah!! saaie bende in zwolle

  6. Eeeehm Evert:
    Dat iemand live zingt, zegt nog niet dat de muziek waar iemand op meezingt live is h?… Daar zit 9 van de 10 keer bij dit soort optredens een muziekband (met ah-klank en niet met ?-klank dus) en tegenwoordig dus een computer tussen…. Dus zo gek is die opmerking van Japser niet.
    Ik ben geen fan van hollandse muziek, maar af en toe zitten er best aardige nummers tussen. Ieder zijn stijl!

  7. Stratenfestival is ook een Zwols onderonsje. De programmering met Marga Bult is natuurlijk diep triest, maar daar blijft geen echte Zwollenaar voor thuis. Lekker weer oude bekenden weer zien en swingen bij Cool Served t.o. dat ene cafe waar ik nu niet op kan komen..>:(

  8. Als die kermis weer net zo is als vorig jaar dan ben ik er ook dit keer weer in 5 minuten uitgekeken.Saaie bende.Vroeger was het echt feest.De bomen om de melkmarkt ( die er ooit stonden)allemaal verlicht ,langs de grachten verlichting en de bomen op de Potgietersingel allemaal mooi uitgelicht.

  9. Bericht door Evert, op 10 augustus 2011 om 00:45
    @marianne, bewijs een hoe je erbij komt dat een live stem verdraait kan worden als men een toontje lager zingt?

    Bericht door Evert, op 9 augustus 2011 om 18:04
    @japser.. je weet niet waar je over praat? een comuter tussen een microfoon? op iets wat live is? zit niet te dromen jongen

    Evert, als geluidstechnicus wordt mij dit af en toe ook door artiesten gevraagd. Dit verdraaien/corrigeren van de stem en de toonhoogte ervan heet AutoTune en is uitgevonden door Antares. HIER wat quotes.

    “Photoshop for the human voice.”

    En ja, het is live. En ja, het is een soort computer, realtime, ertussen. En ja, je hoort dit OVERAL. Het is inmiddels een standaard.

    De computer waarover Japser het heeft, en waar 96% van de artiesten in Nederland niet buiten kunnen (afgaande op mijn ervaringen van de afgelopen 5 jaar):

  10. stratenfestivalzwolle : kan iemand mij misschien uitleggen wie die 3 mensen op die poster zijn ? Ik neem aan dat het artiesten moeten voorstellen maar heb geen flauw benul wie het zijn. In iedergeval geen personen waar de zwollenaar warm van wordt.

  11. @hans,

    Ik zal dan graag eens bij je willen kijken als een artiest over een autotune zingt, ben erg benieuwd hoe zijn of haar stem klinkt.. 8)

  12. Zwolle is helaas van goede kermis tot zeer matige kermis uitgegroeid. Het straatfestival blijf ik altijd een gezellig Zwols feestje vinden al moet de stad Zwolle er wel voor waken dat de kwaliteit hiervan niet achteruit gaat. Vorig jaar moest je al entree betalen bij het dance gebeuren.. ben benieuwd hoe het dit jaar is.

Reacties zijn gesloten.