Nieuw computerlescentrum WijZ en SeniorWeb Zwolle

Zwolle – WijZ en SeniorWeb Zwolle openen op dinsdag 6 september hun nieuwe computerlescentrum in WijZlocatie de Terp. Dat doen zij door middel van een feestelijk open dag. Tijdens deze open dag kan het publiek kennis maken met de nieuwe accommodatie en de vele mogelijkheden.

Er zijn die dag voorlichters aanwezig om het computerlesprogramma toe te lichten, tevens zijn er demonstraties van leuke en interessante toepassingen van diverse computerprogramma’s. Het nieuwe lescentrum vervangt het lokaal in Stadshagen. De centrale  ligging van de Terp verhoogt de bereikbaarheid voor Senioren uit heel Zwolle. Op de locaties van WijZ verzorgen vrijwilligers van SeniorWeb al jarenlang de lessen voor duizenden senioren. “We hebben echt bijgedragen aan de digitalisering van senioren in Zwolle”, stelt Rob de Boer, bestuurslid van SeniorWeb Zwolle. “In de loop van de jaren zien we wel veranderingen: destijds was de computer iets nieuws en deden we veel minder met internet. Tegenwoordig is de computer veel meer vanzelfsprekend en soms zelfs onmisbaar als informatiebron of communicatiemiddel.”

De cursussen werden tot de zomer gegeven in WijZlocatie Werkeren in Stadshagen. De verhuizing naar de Terp biedt meerdere voordelen. Allereerst omdat er in de Terp al een inloopcomputerlokaal was dat door de samenvoeging met de SeniorWeb activiteiten een flinke opwaardering krijgt. In de tweede plaats omdat de computercursussen nu plaatsvinden op een centrale locatie in Zwolle en daarmee is de bereikbaarheid sterk verbeterd.

Seniorweb verzorgt een breed scala aan cursussen en Workshops. De cursussen starten in oktober, december en februari. Op 6 september kan het Zwols publiek al een kijkje nemen tijdens de feestelijke open dag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de mensen van SeniorWeb aanwezig om het cursusprogramma toe te lichten en te adviseren bij de keuze voor een cursus. Daarnaast doen zij diverse demonstraties waarbij de gasten zelf aan de slag kunnen, bijvoorbeeld met fotobewerking, kaarten maken op de computer, muziek toevoegen aan e-mails, informatie zoeken op internet en nog veel meer andere leuke en interessante mogelijkheden.

Informatie over de cursussen van SeniorWeb Zwolle is te vinden op www.seniorwebzwolle.nl. De open dag vindt plaats in WijZlocatie de Terp, Radewijnsstraat 1 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)