GGD IJsselland informeert studenten over bofvirus

Zwolle – Hoewel het bofvirus tot nu toe alleen de kop opsteekt in universiteitssteden en nog niet voorkomt in plaatsen met hogescholen – zoals Zwolle en Deventer – wil GGD IJsselland toch graag studenten van Windesheim en Saxion informeren.

Studenten hebben een verhoogde kans op bof. Dit komt onder andere door het onderlinge intensieve contact in studentenhuizen, studentenverenigingen, feesten en introductieweken.

Sinds 2009 zijn er in de universiteitssteden doorlopend outbreaks van bof gemeld onder de studenten. Bij de komende introductieweken, die komende week van start gaan in zowel Zwolle als Deventer, wordt daarom aan studenten in de universiteitssteden het advies gegeven om zich te laten vaccineren tegen de bof als men in de jeugd niet of onvolledig is gevaccineerd met het BMR-vaccin.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat onder personen die bof oplopen, gevaccineerden een aanzienlijk lagere kans op ernstige complicaties hebben dan personen die niet tegen de bof zijn gevaccineerd.

In tegenstelling tot de universiteitssteden zijn er in Zwolle en Deventer tot nu toe géén outbreaks van bof geweest. Zolang dat zo blijft geldt het vaccinatieadvies voor bof nog niet voor de studenten van Hogeschool Windesheim en de Saxion Hogeschool. Wanneer er in de komende periode – onverwacht – ook bofgevallen onder de hogeschoolstudenten in Zwolle en/of Deventer gaan voorkomen, dan zal GGD IJsselland op dat moment het advies aanpassen.

Voor meer informatie over de bof, zie de bofpagina op de RIVM site of kijk op www.ggdijsselland.nl . Daar staan ook de veelgestelde vragen en antwoorden. Eventueel kan contact opgenomen worden met het team Infectieziektebestrijding van GGD IJsselland: telefoon: 038 – 42 81 656, e-mail: infectieziekten@ggdijsselland.nl  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)