Studenten Zwolse zorgopleidingen helpen met versnelde boosterprik voor zorgmedewerkers

Deltion-student Khadija Hajii vaccineert in GGD-vaccinatiestraat
Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Zorgmedewerkers die werken bij een zorginstelling in de regio GGD IJsselland kunnen de komende weken een boosterprik krijgen aan de Paxtonstraat 17a in Zwolle.

Aanmelden voor deze boosterprik wordt gedaan door de instelling waar de zorgmedewerkers werken. De instellingen worden hiervan op de hoogte gebracht door GGD IJsselland. Op de locatie Paxtonstraat worden de zorgmedewerkers gevaccineerd door studenten die een zorgopleiding bij een van de onderwijsinstellingen binnen de Zwolse8 volgen.

De Zwolse8 is een samenwerkingsverband van de acht Zwolse mbo- en hbo-instellingen. De studenten worden begeleid door een GGD-arts. De samenwerking tussen GGD IJsselland en de Zwolse8 is al eerder gedaan bij het vaccineren in april. Het biedt een win-win situatie, aldus de GGD.

Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie GGD IJsselland: “Op deze manier kunnen we optimaal opschalen en zorgmedewerkers eerder dan gepland voorzien van een voor hun zo belangrijke booster.”

Jan-Ernst van Driel, directeur bij Deltion en op dit onderwerp woordvoerder namens de Zwolse8 vult aan: “En voor onze studenten is dit een zeer waardevolle praktijkervaring: werken in een crisis.”

Deze versnelde boosterprik is bedoeld voor zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder met direct patiëntencontact en die hun (laatste) basisvaccinatie minstens zes maanden geleden hebben gehad. Als een zorgmedewerker besmet is geweest met het coronavirus moet er minstens zes maanden tussen de besmetting en de boosterprik zitten. Daarnaast moet er minimaal twee weken tussen de griepprik en de boostervaccinatie zitten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)